Talijani obožavaju brašno od kestena koji slasticama, kruhu i pecivima daje finu notu, a ne sadrži gluten. U receptu za jednostavne kesten-kocke možete ga kombinirati s bademovim brašnom i kakaom, a i dodatak smeđeg šećera pruža finu aromu. Kesten-kocke možete poslužiti sa sladoledom ili tučenim vrhnjem, a fino će se slagati i s višnjama iz kompota.

Sastojci za kesten-kocke

  • 70 g maslaca
  • 90 g tamne čokolade
  • 68 g kestenovog brašna
  • 30 g bademovog brašna
  • 30 g kakaa
  • 1,25 g soli
  • 50 g šećera
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 2,5 ml ekstrakta vanilije

Priprema kesten-kocki

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. Posudu za pečenje (18x13 cm) obložite papirom za pečenje. Stavite maslac i usitnjenu čokoladu u manji lonac i zagrijavajte na laganoj vatri povremeno miješajući dok se ne otope pa maknite s vatre.
  2. U međuvremenu prosijte bademovo brašno, brašno od kestena i kakao pa dodajte sol i izmiješajte. Dodajte bijeli i smeđi šećer u otopljenu smjesu maslaca i čokolade pa dodajte jedno po jedno jaje miksajući da se dobro sjedine. Dodajte ekstrakt vanilije i izmiksajte pa umiješajte i suhu mješavinu brašna te izmiksajte.
  3. Ulijte smjesu u pripremljenu posudu za pečenje pa pecite otprilike 30 -35 minuta dok čačkalica ili štapić za ražnjić ne izađe čist iz kolača. Kolač se može napuhnuti tijekom pečenja, ali će pasti tijekom hlađenja.
  4. Ostavite da se ohladi u posudi oko 10 minuta pa ga izvadite i narežite.

"Pravi" bolonjez i još 6 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna Turske pogače punjene sirom i špinatom Kremasta riža i pečena piletina divan su par Banana-kruh s čokoladom +0 Bolonjez je jedan od najpopularnijih umaka na svijetu

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju