U posljednjem MasterChefovu izazovu za imunitet kandidatkinjama je jelo za repliku predstavio chef Stiven Vunić. Dolazi iz ribarske obitelji, pa ni ne čudi da je okus njegovog zadanog jela bio baziran upravo na ribi. Ni Matea Alduk ni Lora Cepetić koje su u ovom zadatku odmjerile snage nisu zadovoljile kriterije pa nisu osvojile imunitet. Bi li to vama pošlo za rukom provjerite pripremom recepta chefa Vunića u nastavku:
Sastojci za kapesante / kukuruz / slani inćun / hollandaise
- kapesante
- kukuruz
- krušne mrvice
- maslac
- jaja
- slani inćuni
- limun
- maslinovo ulje
- sol
- limunski papar
- mlijeko
- vrhnje za kuhanje
Priprema:
- Kapesante očistite i pripremite za tostiranje, ispecite ih na tavi.
- Kukuruz ogulite, kuhajte u mlijeku i maslacu dok ne omekša, izblendajte s maslacem i začinima. Po potrebi dodajte vrhnja i protisnite dok ne dobijete željenu teksturu.
- Pomiješajte jednak omjer krušnih mrvica, temperiranog maslaca i upola manje inćuna. Stavite peći na 150°C uz miješanje po potrebi dok ne dobiju zlatnu boju.
- Otopite maslac i procijedite. U posudu za kuhanje na pari dodajte limunov sok, sol i žumanjke. Pjenjačom tucite uz dodavanje maslaca dok se ne dobije kremasti holandaise. Začinite limunskim paprom i soli. Servirajte.
Damir, Melkior i Stipe: Članovi žirija MasterChefa otkrivaju koje bi greške u karijeri ispravili da mogu +1