Patatas bravas se tradicionalno poslužuje u barovima kao dio tapasa jer je riječ o hrani koja se lako dijeli s prijateljima, a izvrsno pristaje uz hladno pivo.
Hrskave krumpire u začinjenom umaku vrlo lako možete napraviti i u vlastitom domu. Evo što vam je potrebno...
Sastojci za hrskave krumpire:
- 1 kg krumpira
- 2-3 žlice maslinova ulja
- sol i papar po želji
Sastojci za umak:
- 200 grama nasjeckane rajčice (može i iz konzerve)
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- 1 luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 čajne žličice slatke paprike u prahu
- prstohvat čili praha
- prstohvat šećera
- sol po želji
Priprema hrskavih krumpira:
- Krumpire ogulite i narežite na kockice pa papirnatim ručnikom odstranite višak vlažnosti s površine.
- Suhe krumpire pomiješajte s uljem i začinima te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 do 50 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
- Za to vrijeme napravite začinjeni umak. Narežite luk te ga prepirjajte na maslinovom ulju oko pet minuta.
- Tada ubacite nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte i pirjajte oko jedne minute.
- Ubacite nasjeckane rajčice, koncentrat i začine. Sve dobro promiješajte i kuhajte oko petnaestak minuta dok se umak ne zgusne.
- Poslužite umak preliven preko hrskavih krumpira. Dobar tek!