Nemate li previše vremena za pripremu kolača, oblatne su spas u zadnji čas. Sve što trebate je napraviti nadjev, napuniti oblatne i ostaviti ih preko noći umotane u krpu ili papir za pečenje s utegom od daske za rezanje i knjiga kako se ne bi razdvojile. Sjeckani orašasti plodovi, suho voće, kao i mirisni sastojci poput ruma i vanilije savršeno će se snaći u toj poslastici. Jedan od dobrih starih kolača u kojima se koriste oblatne je figaro, idealan za ljubitelje oraha i karamele.

U trendu Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam

Figaro - sastojci

  • 250 g šećera
  • 250 g oraha
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 250 g maslaca
  • 3 jaja
  • korica limuna
  • 2 manje oblatne

Figaro - priprema

  1. Rastopite maslac. Pjenjačom izmiješajte jaja s polovicom količine šećera i rastopljenim maslacem, dodajte nasjeckane orahe, ribanu koricu i ekstrakt vanilije pa stavite kuhati na laganu vatru neprestano miješajući dok se ne zgusne. Pazite da vatra ne bude prejaka.
  2. Lagano zagrijte ostatak šećera u loncu miješajući kako biste dobili karamel. Ulijte ga u smjesu s orasima, odmah stavite na vatru uz neprestano miješanje.
  3. Na radnu plohu stavite veliku krpu ili papir za pečenje pa položite oblatnu te na nju izlijte smjesu pa poklopite drugom oblatnom. Presavijte prema gore dio papira ili krpe kako biste umotali oblatne pa poklopite drvenom daskom i knjigama, koje će poslužiti kao uteg. Ostavite da se ohladi preko noći na hladnom.

Najbolja sarma i još 6 savršenih jela za svaki dan ovoga tjedna Juha u kruhu Vučena svinjetina u pecivu Germknedle +1 Sarme su pravo zimsko jelo