U domaćim čokoladicama od kokosa uživati možete i ako izbjegavate gluten i mlijeko ili tražite deserte koji ne obiluju šećerom.

Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i 15, 20 minuta posla. Jogurt od kokosa čokoladicama daje meku teksturu zahvaljujući kojima se tope u ustima. No umjesto kokosovog jogurta poslužit će i jogurt od indijekih oraščića ili kokosovo vrhnje.

Za kokosovo vrhnje možete iskoristiti i limenku kokosovog mlijeka i ohladiti je preko noći pa uzeti čvrsti dio. Želite li da čokoladice imaju čvršću sredinu možete dodati u smjesu dvije žličice maslaca od kakaa ili kokosovog ulja.


Sastojci za domaće čokoladice od kokosa:

  • 100 g nasjeckanog kokosa
  • 100 g kokosovog jogurta ili vrhnja
  • 60 g eritritola u prahu ili šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 90 g čokolade (veganske)
  • 1 žličica kokosovog ulja

Priprema domaćih čokoladica od kokosa:

  1. Pomiješajte nasjeckani kokos, eritritol (ili šećer u prahu) i sol u multipraktiku i miksajte nekoliko sekundi da se sve dobro sjedini. Zatim dodajte jogurt od kokosa i vaniliju i ponovno miješajte, stružući sa strane prema potrebi, dok se ne oblikuje tijesto.
  2. Ako je smjesa premokra dodajte još kokosa. Ako je presuho, dodajte još jogurta. Uzmite žlicu smjese i rukama oblikujte oble pločice. Ponavljajte postupak pa ih prebacite na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite pločice da se zamrznu oko 45 minuta ili dok se ne stvrdnu.
  3. Rastopite čokoladu i kokosovo ulje u posudi na pari ili u mikrovalnoj pećnici (u turama od 10-15 sekundi, uz miješanje). Svaku pločicu umočite u čokoladu, pustite da višak iscuri, zatim još jednom zamrznite pločice na 15 minuta ili dok se ne stegnu.

Recept za krumpir sa slaninom: Tako dobar da ga Nijemci jedu i za doručak Bratkartoffeln - 1 Bratkartoffeln - 2 Bratkartoffeln - 4 +0 Bratkartoffeln - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju