Oreo keksi i cheesecake dobro su poznata kombinacija svim ljubiteljima torte od sira. No jeste li probali čokoladnu verziju s komadićima Kit Kata?
Kit Kat je popularan vafel proizvod preliven čokoladnim preljevom koji će se sjajno sljubiti prepoznatljivim okusima torte od sira.
Najbolje od svega? Ovaj recept ne iziskuje pečenje u pećnici.
Kit kat iskoristite kao ukras na torti, a štapićima ove slastice po želji možete i zaokružiti cijelu tortu.
Sastojci za čokoladni cheesecake s Kit Katom
Sastojci za podlogu:
- 250 g čajnih keksa
- 150 g maslaca
- 50 g Kit Kata
Sastojci za kremu:
- 500 g sirnog namaza
- 300 g vrhnja za šlag
- 125 g mliječne čokolade
- 125 g tamne čokolade
- 75 g šećera u prahu
Sastojci za preljev:
- 150 g tamne čokolade
- 150 g vrhnja za šlag
- Komadići Kit Kat čokoladica
Priprema čokoladnog cheesecakea s Kit Katom:
- Zdrobite čajne kekse i pomiješajte ih s Kit Katom i rastopljenim maslacem u sjeckalici povrća ili dobrom blenderu. Pulsirajte sve dok ne dobijte jednoličnu smjesu.
- Utisnite dobivenu smjesu u prethodno namašćeni kalup za torte promjera 20 centimetara.
- Pripremite kremu za cheesecake: mikserom pretvorite vrhnje u šlag i stavite sa strane. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite mliječnu i tamnu čokoladu i stavite sa strane. U drugoj posudi izmiksajte omekšali sirni namaz sa sobne temperature i šećer u prahu.
- U kremu od sira ručno umiješajte rastopljenu čokoladu te šlag.
- Dobivenu smjesu premažite preko podloge.
- U mikrovalnoj pećnici napravite preljev za tortu: rastopite tamnu čokoladu s vrhnjem za šlag. Kada se čokolada rastopi, pomiješajte sve dobro i premažite preko torte.
- Tortu ukrasite komadićima Kit Kata.
- Stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći prije posluživanja. Dobar tek!
Hit-recept za najfiniji cheesecake koji ispada fantastično baš svaki put +0