Ovaj recept za kekse s tri vrste čokolade primjer je odličnog omjera uloženog vremena i truda i užitka - brzo i jednostavno napravit ćete ukusnu slasticu kojoj niti jedan ljubitelj čokolade neće naći zamjerke.
Tijesto ćete lako napraviti kako treba, ali pripazite kako napreduje za vrijeme pečenja i radije provjerite nekoliko puta jesu i keksi pečeni nego da bacate čitavu seriju.
Sastojci za brze kekse s tri vrste čokolade:
- 200 g maslaca, omekšalog
- 200 g smeđeg šećera
- 175 g glatkog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 50 g tamne čokolade, nasjeckane
- 50 g mliječne čokolade, nasjeckane
- 50 g bijele čokolade, nasjeckane
- 2-3 žlice mlijeka, ili po potrebi
- ½ čajne žličice soli
Priprema brzih keksa s tri vrste čokolade:
- U velikoj zdjeli električnim mikserom pjenasto umutite maslac i šećer. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i sol i miksajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu bez grudica.
- Dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi.
- Žlicom za sladoled napravite 14 kuglica.
- Kuglice rasporedite u 2-3 lima obložena papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 15 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Pecite kekse u serijama 10-13 minuta, po potrebi i manje, dok ne postanu suhi na rubovima, ali u sredini i dalje ostanu mekani.
- Kada izvadite kekse iz pećnice, 2-3 puta nježno udarite dnom lima za pečenje o radnu površinu da se keksi raspucaju.
- Ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite.
Čokolada za kojom je "poludio" svijet: Recept je jednostavan, ali sastojci baš i nisu +1