Ovaj recept za kekse s tri vrste čokolade primjer je odličnog omjera uloženog vremena i truda i užitka - brzo i jednostavno napravit ćete ukusnu slasticu kojoj niti jedan ljubitelj čokolade neće naći zamjerke.

Tijesto ćete lako napraviti kako treba, ali pripazite kako napreduje za vrijeme pečenja i radije provjerite nekoliko puta jesu i keksi pečeni nego da bacate čitavu seriju.

Sastojci za brze kekse s tri vrste čokolade:

  • 200 g maslaca, omekšalog
  • 200 g smeđeg šećera
  • 175 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 50 g tamne čokolade, nasjeckane
  • 50 g mliječne čokolade, nasjeckane
  • 50 g bijele čokolade, nasjeckane
  • 2-3 žlice mlijeka, ili po potrebi
  • ½ čajne žličice soli

Priprema brzih keksa s tri vrste čokolade:

  1. U velikoj zdjeli električnim mikserom pjenasto umutite maslac i šećer. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i sol i miksajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu bez grudica.
  2. Dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi.
  3. Žlicom za sladoled napravite 14 kuglica.
  4. Kuglice rasporedite u 2-3 lima obložena papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 15 minuta.
  5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. Pecite kekse u serijama 10-13 minuta, po potrebi i manje, dok ne postanu suhi na rubovima, ali u sredini i dalje ostanu mekani.
  7. Kada izvadite kekse iz pećnice, 2-3 puta nježno udarite dnom lima za pečenje o radnu površinu da se keksi raspucaju.
  8. Ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite.

Čokolada za kojom je "poludio" svijet: Recept je jednostavan, ali sastojci baš i nisu Dubai čokolada - 4 Dubai čokolada - 5 Dubai čokolada - 2 +1 Dubai čokolada - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju