Galerija Dubai čokolada - 4 1 Dubai čokolada - 5 1 Dubai čokolada - 2 1 Dubai čokolada - 1 1

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Kadaif rezanci sastavni su dio brojnih grčkih i turskih slastica, a hrskavo su iznenađenje i takozvane Dubai čokolade koja je bila veliki hit na društvenim mrežama prije svega nekoliko mjeseci.

Dubai čokolada oduševila je TikTok ovoga ljeta, a ime je dobila jer se mogla kupiti samo u ovom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U međuvremenu je taj blok mliječne čokolade punjen kremom od pistacija i s kadaif rezancima postao toliko popularan da se počeo izvoziti u druge zemlje svijeta, a Internet je smislio i recept za sve one koji nemaju pristup, a žele ga probati.

Pistacija, tahini i kadaif

U nastavku teksta donosimo vam recept upravo za viralnu Dubai čokoladu.

Dubai čokolada - 4 Dubai čokolada - 4 (Foto: Profimedia)

Vanjski dio trebao bi biti sladak i gladak, ali prava zvijezda je nadjev od pistacija, malo tahinija i kadaifa – orašastog okusa, i kremasto-hrskave teksture koja ostavlja bez teksta i najbrbljavije kritičare.

Čokoladu možete napraviti i bez posebnih pomagala u običnom kalupu za kruh koji ste prekrili papirom za pečenje. No ako želite autentičan doživljaj nabavite silikonski kalup za izradu čokolade.

Sastojci:

  • 250 g mliječne čokolade
  • 180 g kreme od pistacije
  • 75 g kadaif razanaca
  • 30 g maslaca
  • 10 g tahini paste
  • 1 čajna žličica kokosova ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. U tavi zagrijte malo maslaca, pa na njemu prepržite kadaif rezance koje ste prethodno usitnili nožem.
  2. Pržite rezance par minuta dok ne postanu hrskavi i ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  3. Pomiješajte hrskave rezance s kremom od pistacije i tahnijem. Dobro promiješajte i stavite sa strane.
  4. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici s malo kokosova ulja.
  5. Premažite polovicu rastopljene čokolade preko silikonskog kalupa za izradu čokolade.
  6. Napunite ga nadjevom na bazi pistacije i kadaifa, pa sve zajedno ponovo prekrijte s ostatkom rastopljene čokolade.
  7. Stavite čokoladu u ledenicu na pola sata da se stvrdne.
  8. Otrgnite komadić čokolade i uživajte. Dobar tek!