Ako vam je dosadio klasični bolognese, isprobajte bijeli ragu i poslužite ga sa širokim rezancima. Prema želji kobasice zamijenite gljivama, a slobodno dodajte i listiće kadulje.

Sastojci za bijeli ragu:

  • 250 g tagliatella
  • 250 g mljevene junetine
  • 150 g svježe kobasice
  • 100 g slanine
  • 60 g celera
  • 60 g mrkve
  • 60 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 60 ml suhog bijelog vina
  • 1 kockica maslaca
  • maslinovo ulje
  • 1 dl mlijeka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 lista lovora
  • voda ili temeljac
  • parmezan
  • sol, papar

Priprema bijelog ragua:

  1. Zagrijte ulje i maslac na tavi pa dodajte prepolovljeni češanj češnjaka. Kad dobije boju, dodajte sjeckani celer i mrkvu, zatim luk. Nakon deset minuta dodajte i ružmarin te lovorov list.
  2. Nasjeckajte slaninu pa je ubacite u tavu s povrćem. Izvucite i meso kobasica iz ovitka pa usitnite prstima i dodajte u tavu zajedno s mljevenim mesom. Pirjajte miješajući nekoliko minuta pa izvadite lovor i češnjak i ulijte vino. Nakon što ispari alkohol, ulijte vode ili temeljca da meso bude pokriveno i kuhajte oko jedan sat. Pred kraj kuhanja dolijte mlijeko.
  3. Skuhajte tjesteninu i poslužite je s umakom. Obilno pospite parmezanom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju