Koktel Americano talijanski je klasik koji je nastao u Milanu 1860-ih, gdje je bio poznat kao Milano-Torino (Campari je došao iz Milana, slatki vermut iz Torina). No kako je s vremenom postao popularan u Americi tijekom prohibicije dobio je nadimak Americano.

Caffé americano je pak espresso (običan ili dvostruki) razrijeđen vrućom vodom. A spojite li oba pića u istoj čaši dobit ćete dvostrukog Amerikanca ili Americano-Americano. Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Recept za Americano-Americano

  • 30 ml Camparija
  • 30 ml slatkog vermuta
  • 1 ml cold-brew kave
  • kocke leda
  • soda voda
  • korica naranče

Priprema:

  1. U čaši za miješanje pomiješajte Campari, vermut i kavu. Napunite čašu ledom i miješajte piće dok se ne ohladi, oko 20 sekundi.
  2. Procijedite u čašu napunjenu ledom i prelijte sodom. Promiješajte jednom ili dvaput, ukrasite narančinom korom i poslužite.

Split Spring: Vrhunski festival u "najlipšem gradu na svitu" Split Spring - 24 Split Spring - 25 Split Spring - 26 +23 Split Spring - 27

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju