Ravioli s pestom i cherry rajčicama idealno su jelo za prenatrpani radni tjedan, ali i za sve one koji ne vole provoditi mnogo vremena uz štednjak. Bit će na stolu za samo 15 minuta, a mirisat će kao iz prave talijanske trattorije.
Naravno, koristi ćete kupovne raviole i gotovi pesto, a sva mudrost je prepržiti rajčice i sve pomiješati. Za ovo vam jelo potrebno je točno 6 sastojaka - i to je još jedan od razloga zašto nam se toliko sviđa. Nadamo se da ćete i vi biti zadovoljni... Dobar tek!
Ravioli s pestom i cherry rajčicama - sastojci:
- 560 g kupovnih raviola sa sirom
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana na sitno
- 340 g cherry rajčica
- 90 g pesta od bosiljka
- parmezan, za posluživanje
Ravioli s pestom i cherry rajčicama - priprema:
- Skuhajte raviole prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
- U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte cherry rajčice i kuhajte, uz povremeno miješanje dok ne počnu pucati, oko 3 do 4 minute. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.
- Smanjite vatru i prebacite kuhane raviole u tavu. Dodajete pesto i miješajte da dobro obloži sve raviole.
- Poslužite toplo i pospite svježe naribanim parmezanom.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Trik s kojim svježe jagode neće početi truliti u hladnjaku odmah nakon kupovine