Turistički portal Big 7 Travel nedavno je usporedio podatke više od 2,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama kako bi sastavio godišnji popis najboljih burgera Europe. Na popisu najboljih našao se i zagrebački Submarine, a nedugo nakon toga stigla je i lista 50 mjesta s najboljom kavom u Europi. Među njima se našlo se i jedno poznato ime. Quahwa, koja se smjestila na 41. mjestu najboljih, u Hrvatskoj je sinonim za vrhunsku kavu, a Big 7 je hvali i zbog uređenja te slasnih zalogaja.

"Jedinstveni caffe-bar u srcu živahne hrvatske prijestolnice privlači domaće posjetitelje i turiste željne vrhunske jutarnje, popodnevne ili večernje kave. Kava u Quahwu dolazi iz različitih regija diljem svijeta, uključujući prijestolnice proizvodnje kave: Brazil, Kolumbiju i Keniju. Također, uživati možete i u torti ili kolaču uz kavu, kao i suncu na terasi", piše Big 7 Travel.

"Oduševljeni smo što možemo podijeliti s vama da je Quahwa prepoznata na listama najboljih coffee shopova u Europi ne od jedne, već od tri prestižne publikacije! The Guardian nam je dodijelio mjesto na svojoj top-listi, a American Times nas je također istaknuo među najboljim coffee shopovima u Europi! I upravo jučer Big 7 Travel objavio je svoju listu, na kojoj nas je smjestio na 41. mjesto u Europi!

Ovo nevjerojatno priznanje potiče našu strast da vam i dalje pružamo vrhunska iskustva u kavi. Hvala vam na vašoj neizmjernoj podršci i ljubavi prema Quahwi! Posjetite nas i kušajte kavu koja osvaja Europu!" objavila je Quahwa na društvenim mrežama. 

Od bližih lokacija na popisu s odličnom kavom su i bečki GOTA Coffee (11. mjesto), Fenster Cafe (32. mjesto) i Cafe Schwarzenberg (36. mjesto), zatim ljubljanski Tozd (22. mjesto), Madal Cafe u Budimpešti (35. mjesto) te Užitak u Beogradu (37. mjesto). Cijeli popis možete provjeriti ovdje. 

TOP 10 mjesta s najboljom kavom u Europi

  1. Gran Caffe Gambrinus – Napulj, Italija
  2. Caravan Coffee Roasters – London, Velika Britanija
  3. Drop Coffee – Stockholm, Švedska
  4. Ozone Coffee Roasters – London, Velika Britanija
  5. Coffeewerk + Press – Galway, Irska
  6. The Barn – Berlin, Njemačka
  7. Good Life Coffee Roasters – Helsinki, Finska
  8. Toma Cafe – Madrid, Španjolska
  9. Majestic Cafe – Porto, Portugal
  10. Tim Wendelboe – Oslo, Norveška

Ovaj vikend postanite Rimljani: Aquafest u Varaždinskim Toplicama donosi antički spektakl Aquafest u Varaždinskim Toplicama - 6 Aquafest u Varaždinskim Toplicama - 5 Aquafest u Varaždinskim Toplicama - 1 +2 Aquafest u Varaždinskim Toplicama - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju