Submarine burger, poznati hrvatski lanac craft burgera uvršten je na listu 50 najboljih burgera Europe koju je sastavio turistički portal Big 7 Travel. Oslanjajući se na podatke više od 2,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, kao i preporuke uredničkog tima, sastavili su godišnji popis najboljih burgera Europe.

Big 7 Travel ističe kako Submarine burger koristi lokalne sastojke i domaće meso, a na jelovniku imaju i vegetarijanske opcije. Submarine burger, koji se našao na 45. mjestu, ove godine slavi svoju desetu godišnjicu otkako su otvorili prvi lokal u Frankopanskoj ulici u Zagrebu. Danas ima 18 restorana širom Hrvatske.

Gurmanski burgeri 

"Ovo priznanje dolazi nam u pravom trenutku, na naš deseti rođendan, u trenutku kad pripremamo otvaranje novih lokacija, kako bismo naše gourmet burgere omogućili i građanima drugih gradova u Hrvatskoj. Nagrade su nam uvijek vjetar u leđa, vjetar koji nas gura naprijed. Ali nagrada ne bi bilo da iza njih ne stoji više od 200 vrijednih zaposlenika, koji svaki burger pripreme s ljubavlju. I možda je sada pravi trenutak da kažem jedno veliko hvala. Hvala svim kolegicama i kolegama, uz koje smo rasli i koji su bili karika u lancu da postanemo najprepoznatljiviji hrvatski brand craft burgera. Na kraju dana, naš je moto: Submarine su ljudi, a mi slobodno možemo reći da su naši ljudi zlata vrijedni", rekao je Dragoljub Božović, CEO i suosnivač tvrtke Submarine.

Submarine Burger - 1 Submarine Burger - 1 (Foto: Submarine Burger)

Prvo mjesto ide Austrijancima 

Na popisu najboljih europskih burgera našli su se i Bamba Marha Burger iz Budimpešte (29. mjesto), Projekt Burger iz Kranja (42. mjesto), Hood Burger iz Ljubljane (46. mjesto), a prvo mjesto u Europi ima austrijski XO Grill, koji ćete naći u Beču. Srebro je pripalo Bunsenu u Dublinu, a treće mjesto imaju The Beefy Boys iz Hereforda (UK).

Što vrijedi probati na festivalu pizze u Zagrebu? Kućice u koje će se na tjedan dana useliti vrhunske pizzerije Pizza festival Zagreb - 15 Pizza festival Zagreb - 4 Pizza festival Zagreb - 2 +9 Pizza Festival Zagreb - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju