Puslice su popularna slastica u brojnim europskim zemljama. Riječ je francuskom desertu koji se priprema od tučenih bjelanjaka, šećera i nešto limuna.

U božićno vrijeme u Rumunjskoj se jedu takozvani sendviči od puslica koji su spojeni sočnom kremom od čokolade te s dodatkom nešto mljevenih lješnjaka.

Za tu slasticu ne treba vam puno sastojaka – tek nešto strpljenja i vremena. Možete je napraviti i kod kuće ako slijedite naše savjete.

Sastojci:

  • 145 g bijelog šećera
  • 50 ml vrhnja za šlag
  • 50 g tamne čokolade
  • 20 g tostiranih lješnjaka
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica limunova soka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120 Celzijevih stupnjeva.
  2. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i stavite sa strane.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke upotrijebite za neki drugi recept, a bjelanjke pretvorite mikserom u gusti snijeg.
  4. Postupno dodajte šećer i limunov sok u bjelanjke sve dok se sastojci ne povežu.
  5. Prebacite dobivenu snijeg u slastičarsku vrećicu i istiskujte manje količine smjese na papir za pečenje. Od ove smjese možete napraviti 20-ak puslica promjera 3 centimetara. Ako koji vrh strši, nježno ga stisnite prstom koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi.
  6. Pecite puslice u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40 minuta. Potom ugasite pećnicu, ostavite odškrinuta vrata i pustite da se puslice ohlade i dodatno osuše.
  7. Napravite nadjev: zagrijte vrhnje za šlag u maloj posudi i prelijte ga preko sitno nasjeckane čokolade. Toplina vrhnja otopit će čokoladu. Dobro promiješajte ta dva sastojka.
  8. Dobivenu kremu namažite između dvije puslice, i sve zajedno ukrasite s nešto usitnjenih lješnjaka.
  9. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  10. Puslice prebacite na tanjur za serviranje i poslužite. Dobar tek!

Priča o omiljenom kolaču bez kojeg je Božić u Italiji nezamisliv Panettone - 1 Panettone - 2 Panettone - 3 +1 Panettone - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju