Pupa u Dalmaciji predstavlja sredinu kruha ili mekani dio mesa, a Pupa by Pelegrini novootvorena je zanatska delikatesna pekarnica koja se nalazi na starom pazaru u Šibeniku.

Pupa by Pelegrini nastala je kao reakcija chefa Štefana na novonastalu situaciju koja je zatekla svjetsku ugostiteljsku industriju:

„Pandemija COVID-19 u svijetu i zatvaranje restorana ponukali su me da osmislim novu aktivnost u vidu specijalizirane delikatesne pekarnice te trgovine slanog i slatkog tijesta u Šibeniku. Pupa se obraća lokalnom stanovništvu te nudi comfort food pripremljen s visokokvalitetnim namirnicama i u konačnici, ne manje važno, po prihvatljivim cijenama. Sve proizvode kreira i proizvodi Pelegrinijev tim, a ponuda će se mijenjati ovisno o sezonskim namirnicama. Sretan sam što smo uspjeli izvući najbolje iz ove situacije i ponudili nešto novo u gradu Šibeniku.

U ponudi su i proizvodi našeg partnera Jamnice, od kojih izdvajamo novu liniju Jamnica Botanica mineralnih voda s okusima.

Posebno želim zahvaliti Karlu Vulinu, vlasniku „Kroštule“ iz Pakoštana, suosnivaču Breadcluba u Zagrebu te njegovu talentiranom timu, koji je sva svoja znanja i iskustvo podijelio s nama“, rekao je Rudi Štefan."

Svakodnevno se u Pupe radi selekcija kruha od kiselog tijesta (sourdough) u različitim kombinacijama brašna i sjemenki, s prirodnim kvascima i bez aditiva, čiji su benefiti "zdravi gluten" i produžena svježina. Sourdough ili kiseli kruh nastaje od brašna, vode i soli, uz dodatak domaćeg, divljeg kvasca, vremena i topline. Domaći ili divlji kvasac naziva se starterom, a sastoji se od brašna i vode. Jednom kad ga stvorite, možete ga imati zauvijek. Mogu ga jesti čak i ljudi intolerantni na gluten jer sadrži manje glutena nego obični kruh i lakše je probavljiv. Hrskava i tanka korica, prozračna pupa, brašno, voda, sol i puno ljubavi.

U kratko vrijeme od otvaranja kao perjanica Pupe istaknuo se svjetski klasik - croissant. Croissanti se u potpunosti proizvode na licu mjesta, s različitim punjenjima: čokolada, pistacija, vanilija, lješnjak s karamelom i maslac. Od slastica je trenutačno najpopularnija ljetna varijanta danish pastryja. Za ljubitelje slanoga i konkretnog tu su caprese pecivo, porchetta, slani croissant, štrudla od sira i slani flan, a Pupa nudi i sourdough pizzu u tri varijacije.

Osim lokalnih sezonskih namirnica, Pupa koristi pomno birane proizvode iz asortimana "Metro Chef", specijalizirane premium ponude za ugostiteljstvo. U ponudi je Hug&Punch kava od koje pripremaju i cold brew - idealan za tople ljetne dane, a svaku kavu možete ponijeti sa sobom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju