Gledamo ih svaki dan u Masterchefu kako nesebično dijele svoje znanje u kulinarstvu, a sada su ga odlučili podijeliti s vama.

Najiskusniji član žirija Damir Tomljanović svoju karijeru gradi od 1990. godine radom u domaćim i inozemnim hotelima i restoranima. Zna da konstruktivna kritika i topli, prijateljski pristup stvaraju snažan tim u kuhinji, ali i otvara puteve onima koji imaju želju i volju za napretkom i zato ga mnogi biraju kao svojeg mentora. Neki pak biraju svestranog chefa Melkiora Bašića, koji je radna iskustva u karijeri stjecao u više od sto kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane, i znaju da će ih svojim kreativnim izvedbama na tanjuru sigurno inspirirati. Dok se pak nekima sviđa pristup chefa Stjepana Vukadina, koji s velikom smirenošću pokazuje svoje vještine koje je trenirao od kad je sa samo 23 godine prvi put postao chef kuhinje dva objekta i vodio tim od 23 osobe. Zbog toga, ali i nevjerojatnim tanjurima inspiriranim morem osvaja srca kandidata, ali i gostiju svojeg restorana za koji je u vrlo kratkom roku dobio Michelin preporuku i uvrštenje u Gault&Millau vodič.

Stoga, čiji god masterclass izabrali, sigurno nećete pogriješiti jer će vam ovi izvrsni mentori i chefovi pokazati kulinarske tehnike koje možda još niste znali kroz zanimljiva sezonska jela.

Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović (Foto: PR)

Na radionici u listopadu družit ćemo se sa chefom Damirom Tomljanovićem i naučiti nove tehnike na fine dining jelima s jesenskim namirnicama, u studenom ćemo se na masterclassu ugrijati pokušavajući usvojiti sve što nam je chef Stjepan Vukadin spremio pokazati, a u prosincu će nas chef Melkior Bašić naučiti kako pripremiti jelo idealno za božićno druženje na jedinstveni način.

Prijavite se i osigurajte mjesto na ekskluzivnim radionicama žirija Masterchefa, koje će se održati u Enzita Kitchen Studiju u Zagrebu u trima terminima od 17:30 do 20:30 – 24. listopada, 13. studenog i 4. prosinca 2023.

Sudjelujte u kreativnom natječaju koji traje od 13. do 18. listopada na našem profilu na Facebooku ili Instagramu pa na radionicu povedite prijatelja ili prijateljicu, partnera u kulinarskom zločinu, a prilikom prijave obavezno naznačite mjesec u kojem želite ići na radionicu. Biramo po dva para za svaku radionicu, tri na profilu Masterchef Hrvatska na Facebooku, a tri na Instagramu. Više o samom natječaju saznajte u pravilima natječaja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju