Preprženi ravioli s ricottom jednostavno su i brzo jelo koje pršti okusima. Najneobičnije u njemu su upravo ne samo kuhani, nego preprženi pa ukuhani ravioli, što će vam dati sasvim novo iskustvo ove omiljene punjene talijanske tjestenine.

U trendu Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa

Umak od ricotte oda je jednostavnosti. Začinjen tek s malo limunove korice i začinskog bilja ostat će dovoljno neutralan da finim prženim raviolima ne oduzme glavnu ulogu, a opet, tako remast i osvježavajuć, bit će ima savršena nadopuna.

Preprženi ravioli s ricottom - sastojci:

  • 85 g slanog maslaca
  • 450 g nekuhanih raviola sa sirom, odmrznutih ako su bili smrznuti
  • 80 ml vode
  • svježe naribana korica 1 limuna
  • 250 g ricotta sira
  • svježe začinsko bilje (bosiljak, timijan), za posluživanje
  • sol
  • papar

Preprženi ravioli s ricottom - priprema:

  1. Zagrijte 2/3 maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada zakuha i poče dobivati smeđu boju, dodajte raviole u jednom sloju.
  2. Pržite raviole s jedne pa s druge strane, oko dvije do tri minute sa svake, dok ne postanu zlatni i hrskavi.
  3. Dodajte vodu i poklopite tavu. Pustite da se ravioli krčkaju oko 5 do 8 minuta, dok ne omekšaju.
  4. Otklopite i promiješajte. Dodajte preostali maslac. Posolite i popaprite svježe mljevenim crnim paprom.
  5. Na kraju umiješajte ricottu, koricu jednog limuna i svježe začinsko bilje.
  6. Poslužite odmah.

Znate li što je ajngemahtec? Pitanje na kojem su pali kandidati za gradonačelničku poziciju u Zagrebu +0 Ajngemahtec