Tikvice se mogu pripremiti na 1001 način. Ove ukusne ljetne plodove možete upotrijebiti za pripremu juha i variva, različitih umaka i jela s tjesteninom i rižom. Možete ih kuhati, pirjati, peći i pržiti.
Mi vam danas predlažemo brzu i ukusnu verziju popečaka od tikvica koje možete napraviti u manje od pola sata.
Najvažniji korak u cijeloj pripremi je ribanje i cijeđenje tikvica. Imajte na umu da će višak vlažnosti u plodu promijeniti teksturu i okus završnog proizvoda.
Popečci od tikvica - sastojci:
- 450 g naribanih tikvica
- 150 g panko krušnih mrvica
- 45 g glatkog brašna
- 2 velika jaja
- 1-2 mlada luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
- 1 žlica limunove korice
- sol i papar po želji
- biljno ulje za pečenje
Popečci od tikvica - priprema:
- Pažljivo naribajte tikvice uz pomoć ribeža – stavite ih u čistu pamučnu krpu i dobro iscijedite. U velikoj zdjeli izmutite jaja, dodajte ocijeđene naribane tikvice, nasjeckani mladi luk i češnjak, kopar, limunovu koricu te sol i papar po želi. Dodajte i polovicu krušnih mrvica i glatko brašno te sve zajedno izmiješajte. Ostatak panko mrvica stavite u plitku posudu i odložite sa strane.
- U tavi od lijevanog željeza zagrijte malo biljnog ulja na srednje jakoj vatri. Na ulju ispecite popečke od pripremljene smjese – upotrijebite otprilike pola šalice smjese za jedna popečak. Smjesu uvaljajte u preostale panko mrvice prije nego što ih stavite na zagrijano ulje.
- Pecite popečke otprilike dvije do tri minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Ispečene popečke stavite na papir za upijanje masnoće i poslužite s umakom po želji. Dobar tek!
Ne želite do pekarnice? 5 zamjena za kruh i peciva koje možete brzinski pripremiti