Popcorn chicken popularno je jelo američke kuhinje. Riječ je malim komadićima piletine – veličine zalogaja ili ispečenog kukuruza kokičara po kojem su dobile ime, a koje se paniraju u mlaćenici, brašnu i krušnim mrvicama.

U receptu za popcorn piletinu se upotrebljavaju panko krušne mrvice koje mesu daju neodoljivu hrskavost, dok unutrašnjost ostaje iznimno sočna.

Ovo pileće jelo možete poslužiti kao predjelo, uz razne priloge ili na salati. Jedno je sigurno – u njemu će uživati sve generacije.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa bez kosti
  • 250 ml mlaćenice
  • 180 g panko krušnih mrvica
  • 60 g brašna
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

  1. Piletinu izvadite iz hladnjaka oko pola sata prije pripreme. Papirnatim ručnikom uklonite višak vlažnosti s mesa. Meso narežite na manje komade – veličine oko 2,5 centimetara.
  2. U jednu zdjelu ulijte mlaćenicu, u dugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i češnjak u prahu, a u treću stavite panko krušne mrvice.
  3. Piletinu uvaljajte u brašno, umočite u mlaćenicu, a potom uvaljajte u krušne mrvice. Ponavljajte postupak dok ne pripremite svo meso.
  4. U tavi zagrijte velikodušnu količinu biljnog ulja na oko 180 Celzijevih stupnjeva pa u njemu ispržite pripremljenu piletinu. Pecite piletinu u više serija sve dok ne dobije zlatno-smeđu koricu, a unutrašnjost mesa ne dosegne temperaturu od 73 Celzijeva stupnja.
  5. Stavite piletinu na papir za upijanje masnoće, pa je poslužite. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju