Pohana piletina omiljeno je jelo u brojnim hrvatskim domaćinstvima koja se obično priprema uz dodatak jaja, brašna i krušnih mrvica.
Piletinu možete panirati i bez jaja i brašna – premažite je senfom, a potom obložite krušnim mrvicama u koje ste dodali naribani sir i nešto začina.
Ovako pripremljenu piletinu ispecite na nešto ulja u zagrijanoj tavi. Po želji meso možete termički obraditi i u fritezi na vrući zrak ili u pećnici.
Sastojci za pohanih pileća prsa:
- 100 g krušnih mrvica
- 70 g senfa Dijon
- 20 g naribanog parmezana
- 4 pileća prsa
- malo mljevenog kajenskog papra
- biljno ulje za pečenje
Priprema pohanih pilećih prsa:
- Istucite batom pileća prsa na debljinu oko jednog centimetra.
- U jednoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar. U drugu zdjelu stavite senf.
- Piletinu umočite prvo u senf, a potom u krušne mrvice.
- U tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu ispecite pohana pileća prsa. Pecite otprilike sedam do 10 minuta sa svake strane dok piletina ne bude pečene do kraja, a površina mesa ne dobije hrskavu zlatno-smeđu boju.
- Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!
Miriše na zimu! Recept chefa Stipana Iličića za sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu +12