Kada se zaželite fine pohane piletine, ovaj je recept pravi izbor. Pileća prsa se inače paniraju s jajima, brašnom i krušnim mrvicama – no u ovom receptu to nije slučaj.
Umjesto brašna i krušnih mrvica, ona se uvaljaju u naribani parmezan koji jelu daje hrskavost, ali i dodatnu dubinu slasti.
Da biste dobili hrskavu koricu od sira važno je koristiti tavu od lijevanog željeza koja dozvoljava termičku obradu na visokoj temperaturi. Važno je dobro zagrijati ulje prije nego što stavite meso na njega i ne dirati ga prije okretanja.
Za pripremu ove pohane piletine s naribanim parmezanom potrebno vam je tek devet sastojaka i otprilike 20 minuta. Idealan je izbor za one trenutke kada vam se jede nešto fino, ali nemate puno vremena za pripremu jela.
Pohana piletina bez brašna i krušnih mrvica - sastojci:
- 4 pileća prsa
- 100 g naribanog parmezana
- 30 g maslaca
- 1 veliko jaje
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica vode
- biljno ulje za pečenje
- sol i papar po želji
Pohana piletina bez brašna i krušnih mrvica - priprema:
- Otkoštena pileća prsa istucite batom kako biste dobili četiri odreska debljine oko jednog centimetra. Posolite ih i popaprite po želji.
- U zdjelici pomiješajte jaje, češnjak u prahu i jednu žlicu vode. Uvaljajte piletinu u jaja, a potom u naribani parmezan. Parmezan utisnite na površinu mesa da se što bolje zalijepi.
- Rastopite maslac i ulje. Kada se masnoća dobro zagrije stavite piletinu u tavu.
- Pecite meso otprilike tri do četiri minute sa svake strane dok ne bude termički obrađeno do kraja. Nemojte dirati piletinu prije okretanja – pustite da se parmezan zapeče i stvori hrskavu koricu na mesu.
- Poslužite pohanu piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!
Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta