Internacionalni lanci pizzerija koji su 80-ih godina prošlog stoljeća došli na japansko tržište morali su se prilagoditi jedinstvenim ukusima tamošnjih potrošača, ali i lokalizirati sastojke koje stavljaju na svoje proizvode.

Uz ponudu klasičnih okusa koji se jedu i u ostatku svijeta, na japanskom tržištu mogu se naći zanimljive gastronomske kombinacije poput pizze s majonezom, gorkom dinjom, osušenim ribljim pahuljicama, algama i miso pastom.

Ovih dana svi pričaju o pizzi s kiselim krastavcima. Lanac Dominos u Japanu nudi pizzu prekrivenu s čak 600 grama kiselih krastavaca aromatiziranih koprom. Krastavci su vrlo hrskavi te u potpunosti prekrivaju površinu pizze.

Pizza s kiselim krastavcima u ponudu je Dominosa u Japanu Pizza s kiselim krastavcima u ponudu je Dominosa u Japanu (Foto: Profimedia)

Pizza ima tanko tijesto i promjera je 40 centimetara. Na njoj nema umaka od rajčice već se preko kiselih krastavaca stavlja kremu na bazi sira camambert za koju proizvođači tvrde da predstavlja savršenu ravnotežu kiselosti ostatka pizze.

Iako je pizza od kiselih krastavaca postala veliki hit u Japanu, podijelila je ostatak svijeta. Na Twitteru se strastveno raspravlja o njoj.

"Totalno želim probati ovu pizzu," komentiraju jedni, dok su drugi uvjereni da pizza vjerojatno ima snažan miris i neprivlačan okus.

Biste li probali pizzu od kiselih krastavaca?

  • Da, zvuči savršeno
  • Ne, fuj
  • Nisam ljubitelj pizza

glasova:

"Obožavam kisele krastavce, ali čak i ja mislim da je ovo smiješno, ističe jedan komentator na Twitteru.

Ova limitirana serija pizza od kiselih krastavaca prodaje se po cijeni od 2495 jena, odnosno oko 16 eura.

Kreator najbolje pizze na svijetu: Trik Alena Radanovića s kojim se i vaša pizza može približiti šampionskoj Hrvatski tim odnio pobjedu na svjetskom prvenstvu pizza-majstora - 6 Hrvatski tim odnio pobjedu na svjetskom prvenstvu pizza-majstora - 5 Hrvatski tim odnio pobjedu na svjetskom prvenstvu pizza-majstora - 4 +4 Hrvatski tim odnio pobjedu na svjetskom prvenstvu pizza-majstora - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju