Šparoga je kraljica mnogih proljetnih jela – sjajno se slaže s pečenim ili kuhanim jajima, poslužiti se može grilana na roštilju kao prilog uz meso ili ribu, ali i dodati i u razne salate, juhe i variva.

Sa šparogama možete napraviti i ukusnu proljetnu pitu. Upotrijebite li već gotovo lisnato tijesto i nešto naribane gaude ili gruyera, cijelo će jelo biti gotovo za manje od pola sata.

Povrh svega, za njegovu izradu bit će vam potrebne samo tri namirnice.

Sastojci za proljetnu pitu sa šparogama:

  • 400 g šparoga
  • 170 g naribane gaude
  • 1 paket lisnatog tijesta

Priprema proljetne pite sa šparogama:

  1. Odmrznuto lisnato tijesto razvucite na debljinu oko pola centimetara i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  2. Posipajte četvrtinu naribanog sira na razvučeno tijesto.
  3. Dodajte očišćene i oprane šparoge na sir.
  4. Sve zajedno posipajte preostalim sirom.
  5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok tijesto nije pečeno, a sir se ne rastopi.
  6. Poslužite pitu toplu. Dobar tek!

Kamo na pite i bureke u Zagrebu? 5 mjesta na kojima možete omastiti brk Duvanjski burek Krumpiruša, ilustracija Restoran i konoba Marinero - 1 +0 Duvanjski burek

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju