Pečeni luk hrskav je izvana, a mekan iznutra. Ima neodoljivu slatkoću koja će poboljšati okus bilo kojeg slanog jela.

Pečeni luk možete dodati u sendvič, na burger ili pizzu. Savršeno će se sljubiti s pečenim mesom, ribom ili povrćem.

Ako želite produbiti okuse pečenog luka, tijekom pečenja po njemu pokapajte nešto balzamičnog octa. Rezultat će vas ugodno iznenaditi.

Sastojci za pečeni luk:

  • 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine)
  • 4 žlice ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • grančice timijana
  • sol i papar po želji

Priprema pečenog luka:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i papra te timijanom.
  3. Pecite luk oko 12 minuta.
  4. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.
  5. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.
  6. Poslužite toplo kao prilog uz meso. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju