Na putu prema Stojdragi, otprilike sat vremena vožnje udaljen od Zagreba, ili 45 minuta od Samobora, nalazi se OPG Kršlinov Mlin, čiju je ponudu istražio fotograf Romeo Ibrišević. Kako kaže, mjesto je idealno za sve one koji žele utvrditi gradivo životinjskog carstva, bilo na tanjuru ili u prirodi.

Tražite li mjesto gdje se možete zagrijati uz domaću hranu, istražiti lijepu prirodu u okolici i podružiti se s ponijima i konjima, baciti oko na ovce, guske i patke te provjeriti "što ima" kod fajferice, Kršlinov Mlin prava je adresa. Izletište je otvoreno od utorka do nedjelje, od 11 do 18 sati, uz obaveznu rezervaciju stola pa neka vam ne bude teško nazvati i najaviti se. Dok guštate s obitelji i prijateljima možete zaboraviti na mobitel jer ćete teško pronaći signal.

Jesenskog sunca možete uhvatiti na lijepoj terasi, za stolom uz žuborenje vode. Kažu da u takvoj idili buncek, češnjovke sa zeljem i restani krumpir osobito fino pašu. Za veća društva će po dogovoru složiti i kotlovinu. Nije problem i ako dođete u paru jer jelovnik nudi svakojaka iznenađenja. Jedno od njih je svježa pastrva, ulovljena u vlastitom bazenu, uvaljana u domaće krupno mljeveno kukuruzno brašno s domaćim policama po prijateljskoj cijeni od 60 kuna.

Iznenaditi se možete i po preporuci gazde uz lungić od domaće mangulice na žaru s dinstanim vrganjima i špekom uz krumpirove pole za stotku. Domaće krvavice, češnjovke neki su od klasika koje ćete s prilogom platiti 50 ili 60 kuna, a ostavite mjesta i za krem juhu od vrganja (29 kuna). Jedan od specijaliteta je cijela patka s domaćim mlincima za 400 kuna, a u potrazi za „egzotikom“ iskušajte puževe u kućicama zapečenima sa sirom ili pohane žablje krake s polama i tartarom. Premišljate li se još uvijek sjesti u auto ili ne, bacite pogled na našu galeriju... 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju