Safety Shot, novo piće koje će se pojaviti na američkom tržištu ove godine mediji reklamiraju kao čudotvorni napitak koji za manje od sat vremena smanjuje razinu alkohola u krvi i spašava od mamurluka. Hoće li se koktel sastojaka koji vraća u normalu nakon vesele noći pokazati uspješnim, tek ćemo vidjeti, a planirana cijena za limenku koja sadrži 355 ml koštat će oko 4,60 eura. Safety Shot Amerikanci će moći nabaviti u ljekarnama.

"Globalno tržište proizvoda protiv mamurluka raste brže nego ikad, a stručnjaci predviđaju da će premašiti 6 milijardi dolara do 2030. godine", piše internetski portal Oddity Central te dodaje kako bi Safety Shot mogao biti jedan od glavnih igrača na tržištu, ako nova formula uistinu može prepoloviti udio alkohola u krvi za pola sata, kako je navedeno. Osim protiv mamurluka, piće bi navodno moglo smanjiti rizik i od trovanja alkoholom. 

Safety Shot navodno djeluje tako što poboljšava metaboličke procese i razgrađuje alkohol u krvi te stvara zaštitni sloj oko želuca kako bi se spriječila dodatna apsorpcija popijenog alkohola. Hoće li Safety Shot doista pokazati rezultate - i hoće li uopće biti preporučljiv za konzumaciju na duge staze - tek ćemo vidjeti.

Srce Vatreno: Pizza hrvatske repke koja je postala hit u restoranu izbornika Zlatka Dalića The Family - 23 The Family - 1 The Family - 16 +17 The Family - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju