Kuglice od marcipana i kakaa popularan su božićni desert u Njemačkoj gdje se nazivaju marzipankartoffeln ili krumpiri od marcipana.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

Ne brinite, u slasticu ne idu ovi gomoljasti plodovi – ime su dobili jer se kuglice rade u obliku malih krumpira.

Marcipan je tvrda slastica napravljena od mljevenih gorkih badema, šećera i katkad ružine vodice. Zbog visokog udjela badema često se naziva i prodaje pod imenom pasta od badema.

Možete je samostalno napraviti u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od spomenutih sastojaka, ili kupiti već gotovu u trgovinama. Učinite li ovo potonje – za pripremu cijelog recepta bit će vam potrebno tek oko pet minuta.

Sastojci:

  • 150 g marcipana / paste od badema
  • 2 čajne žličice kakao praha

Priprema:

  1. Marcipan smjesu oblikujte u manje kuglice, a potom ih uvaljajte u kakao prah.
  2. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!

Recept za mekane kolače po kojima su nastali popularni čupavci +0 Lamingtsons