Kuglice od marcipana i kakaa popularan su božićni desert u Njemačkoj gdje se nazivaju marzipankartoffeln ili krumpiri od marcipana.

Ne brinite, u slasticu ne idu ovi gomoljasti plodovi – ime su dobili jer se kuglice rade u obliku malih krumpira.

Marcipan je tvrda slastica napravljena od mljevenih gorkih badema, šećera i katkad ružine vodice. Zbog visokog udjela badema često se naziva i prodaje pod imenom pasta od badema.

Možete je samostalno napraviti u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od spomenutih sastojaka, ili kupiti već gotovu u trgovinama. Učinite li ovo potonje – za pripremu cijelog recepta bit će vam potrebno tek oko pet minuta.

Sastojci:

  • 150 g marcipana / paste od badema
  • 2 čajne žličice kakao praha

Priprema:

  1. Marcipan smjesu oblikujte u manje kuglice, a potom ih uvaljajte u kakao prah.
  2. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!

Recept za mekane kolače po kojima su nastali popularni čupavci +0 Lamingtsons

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju