Jednostavna hrana može biti iznimno ukusna. Dokazuje to i ovi njoki s parmezanom i crnim paprom. Riječ je o jednostavnom receptu koji je pogodan i za vegetarijance, a koji se priprema od tek pet sastojaka.
Ako želite postići maksimalan okus uz minimalne sastojke, važno je upotrebljavati namirnice iznimne kvalitete. Umjesto parmezana koji se prodaje već nariban u vrećicama, kupite kvalitetan komad sira koji ćete sami naribati i staviti u recept.
Njoke možete sami napraviti, no ako se poslužite već gotovima iz trgovine značajno ćete skratiti postupak pripreme. Štoviše, cijeli ručak ćete pripremiti za oko 10-ak minuta.
Sastojci:
- 300 g njoka
- 60 g naribanog sira parmezana
- 30 g maslaca
- sol i papar po želji
Priprema:
- Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Sačuvajte oko 200 ml vode u kojoj su se njoki kuhali.
- U tavi zagrijte maslac.
- Dodajte kuhane njoke, naribani parmezan i vodu u kojoj su se kuhali njoki. Sve dobro promiješajte.
- Posolite i popaprite po želji.
- Pustite da se sve zajedno kuha par minuta dok se sir ne rastopi, a umak ne zgusne.
- Poslužite njoke sa salatom po želji. Dobar tek!
Kraljevi talijanske kuhinje: 11 prefinih sireva koje obožava cijeli svijet +2