Jednostavna hrana može biti iznimno ukusna. Dokazuje to i ovi njoki s parmezanom i crnim paprom. Riječ je o jednostavnom receptu koji je pogodan i za vegetarijance, a koji se priprema od tek pet sastojaka.

Ako želite postići maksimalan okus uz minimalne sastojke, važno je upotrebljavati namirnice iznimne kvalitete. Umjesto parmezana koji se prodaje već nariban u vrećicama, kupite kvalitetan komad sira koji ćete sami naribati i staviti u recept.

Njoke možete sami napraviti, no ako se poslužite već gotovima iz trgovine značajno ćete skratiti postupak pripreme. Štoviše, cijeli ručak ćete pripremiti za oko 10-ak minuta.

Sastojci:

  • 300 g njoka
  • 60 g naribanog sira parmezana
  • 30 g maslaca
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Sačuvajte oko 200 ml vode u kojoj su se njoki kuhali.
  2. U tavi zagrijte maslac.
  3. Dodajte kuhane njoke, naribani parmezan i vodu u kojoj su se kuhali njoki. Sve dobro promiješajte.
  4. Posolite i popaprite po želji.
  5. Pustite da se sve zajedno kuha par minuta dok se sir ne rastopi, a umak ne zgusne.
  6. Poslužite njoke sa salatom po želji. Dobar tek!

Kraljevi talijanske kuhinje: 11 prefinih sireva koje obožava cijeli svijet Taleggio Stracciatella Fontina +2 Scamorza

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju