Tortilje od leće postale su viralni hit, a mi smo pronašli i isprobali recept sa www.krenizdravo.hr. Koristili smo crvenu leću, a rezultat je super ukusan.

Da biste napravili ove jednostavne tortilje, treba vam blender, leća, malo vode i malo soli. I to je sve. Ali ako dodate malo brašna ili škroba u smjesu, manja je šansa da će vam se tortilje raspadati, a vodu dodajte po potrebi dok ne postignete idealnu gustoću.

Tortilju od leće možete puniti kao i klasične tortilje – čime god želite. Mesom, tunom, tofuom, svježim sirom ili mozzarellom, kuhanim jajima, najrazličitijim povrćem začinjenim sjemenkama ili orasima i umacima od primjerice majoneze ili jogurta.

Uz recept za tortilje od leće na stranici krenizdravo.hr preporučuju jednostavan umak od avokada, za koji recept možete pronaći ovdje.

Sastojci za tortilje od leće:

  • 200 g crvene leće
  • 500 ml vode
  • prstohvat soli

Priprema tortilja od leće:

  1. Potopite leću u vodu na nekoliko sati ili preko noći.
  2. U blender potom stavite sve sastojke i izblendajte do poluguste teksture.
  3. Pecite tortilju s obje strane na malo kokosovog ulja.

Najbolja zamjena za pšenično brašno? Isprobajte savršeni recept za tortilje bez glutena gotove za 10 minuta Tortilje/Ilustracija Tortilje Tapioka perle +1 Kasava

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju