„Sarajevo je grad poznat po vrhunskoj hrani, a njen najbolji izbor nalazi se bez sumnje na Baščaršiji. Kada govorimo o ćevapima, čuveni su oni kod Želje koji se nalazi na čak tri lokacije u gradu, a što se tiče bureka i pita, preporuka za buregdžinicu Bosnu, u kojoj mi se posebno dopala pita sa pavlakom“ uvodi nas u svoju priču putopisac iz Bosne i Hercegovine, Robert Dacešin koji nas u novom videu vodi na mjesta gdje se odlično jede u Sarajevu. Osim na YouTubeu Roberta možete pratiti i na blogu RIO priče sa putovanja, gdje neumorno skuplja nove pratitelje zahvaljujući kvalitetnom sadržaju.

„Slatkiši (kolači) su odlični u slastičarni Badem, a baklave u poslastičarnici Sarajbosna. A kad sve ovo pojedete, predlažem da odete negdje na kafu i dobro zasjednete kako bi se sve ovo što ste prethodno pojeli barem malo sleglo“, dodaje Robert i napominje kako je Sarajevo raj za gurmane.

U buregdžinici Bosna koja se ponosi dugačkom tradicijom za svaku preporuku je sjeckani burek, a pojesti se mogu i zeljanice, krumpiruše… najbolje s debelim slojem vrhnja. U Bademu ćete pak pronaći bogat izbor, od raznih vrsta torti, rahat-lokuma i baklava do tufahija, sutlijaša koje najbolje pašu uz tursku kafu. Bacite oko na video i provjerite gdje se najbolje jede u Sarajevu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju