Da biste postigli savršenstvo okusa mesa, ne treba vam puno sastojaka ni truda – tek malo organizacije. To potvrđuje i ovaj recept za svinjske kotlete, a koji obuhvaća tek šačicu sastojaka.

Svinjske kotlete s kostima važno je staviti u marinadu na osam sati u hladnjak, a koja se sastoji od tek tri sastojka: umaka od soje, smeđeg šećera i nasjeckanog češnjaka. Meso možete po želji začiniti i s nešto papra – sol nije potrebna zbog slanosti sojina umaka.

Kada ste spremni za pečenje mesa, stavitega na roštilj ili gril tavu i ukusan obrok imat ćete za čas posla. Poslužite pečene svinjske kotlete uz prilog po želji i sezonsku salatu.

Svinjski kotleti u marinadi - sastojci:

  • 4 svinjska kotleta s kostima
  • 125 ml umaka od soje
  • 100 g smeđeg šećera
  • 3-4 češnja češnjaka

Svinjski kotleti u marinadi - priprema:

  1. U posudi pomiješajte umak od soje, smeđi šećer i nasjeckani češnjak. Kotlete po želji popaprite i uronite u marinadu. Stavite posudu u hladnjak na minimalno osam sati, ali može i preko noći.
  2. Izvadite kotlete iz hladnjaka pola sata prije nego što ste spremni za pečenje kako bi dosegnuli sobnu temperaturu. Ispecite ih na zagrijanom roštilju ili gril tavi. Pecite meso 4 do 5 minuta sa svake strane dok ne budu termički obrađeni do kraja.
  3. Poslužite pečeno meso sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Dobar tek!

U trendu Tjestenina u umaku od tikvica Raskošno savršenstvo Bez vrhnja i maslaca: Tjestenina u umaku od tikvica koji kao da je s drugog svijeta Salata od pečene piletine i kvinoje Tjedni jelovnik Idealna jela kad je vani vruće: 7 recepata za svaki dan ovoga tjedna s minimalno kuhanja i pečenja Marinirani i pečeni svinjski kotleti S roštilja Napravite marinadu od 3 sastojka večeras, a sutra uživajte u savršenim svinjskim kotletima

Vodič za pripremu svinjetine: Trikovi za sočnu vratinu, hrskavo carsko meso i neodoljivi kare Svinjski kotlet Svinjski medaljoni u umaku od gljiva poslužite uz pire od krumpira Kotleti u umaku +6 Pečenje