Tražite savršen sezonski desert koji je gotov za tren, ali izgleda i ima okus kao da ste ga pripremali satima?
Ovaj mousse od kestena i čokolade upravo je takav. Bogat, s toplim aromama kestena i ruma i neodoljivom bazom od čokolade… s tek malo šlaga i ukrasa izgledat će kao iz časopisa.
Mousse od kestena i čokolade - sastojci:
- 285 ml vrhnja za šlag, istučenog + 145 ml vrhnja za šlag, istučenog, za posluživanje
- 200 g tamne čokolade, otopljene
- 250 g kesten-pirea
- 2 žlice tamnog ruma
- kuhani ili kandirani kesteni ili komadići čokolade, za ukras, po želji
Mousse od kestena i čokolade - priprema:
- Istucite vrhnje u šlag.
- Otopite čokoladu i umiješajte je u kesten pire. Dodajte rum, promiješajte i pomiješajte sve sa šlagom.
- Žlicom rasporedite u 6 čaša.
- Istucite preostalo vrhnje za šlag i dodajte ga po malo na vrh moussea u svakoj čaši.
- Ohladite u hladnjaku dok se ne stisne, barem pola sata.
- Ukrasite po želji i poslužite.
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju