Galerija Mokri burger - 4 1 Mokri burger - 5 1 Mokri burger - 1 1 Mokri burger - 2 1

U trendu Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave Kuća od soli, Lošinj, Airbnb - 7 Na osami Samo 10 metara od mora: Kućica od 30 kvadrata na Lošinju savršen je izbor za miran odmor

Između kebaba i baklava, posebno mjesto u gastronomskoj ponudi Istanbula ima burger čije ime, a niti naziv ne obećavaju puno. No mokri burger, odnosno islak burger omiljen je zalogaj u svako doba dana, a pomama kreće u vrijeme noćnih izlazaka kada se domaći i turisti slijevaju na Taksim, trg načičkan kioscima brze hrane, restoranima, trgovinama i hotelima.

Slikoviti trg u jednom od turistima najprimamljivijih gradova svijeta (koji broji oko 16 milijuna stanovnika) nikada ne spava, a upravo je ondje nastao popularni burger prije otprilike pedeset godina.

Mokri burger - 3 Mokri burger - 3 (Foto: Shutterstock)

Svoje ime islak duguje načinu pripreme koji traži da se meko pecivo natopi umakom od rajčice i češnjaka, a potom dodatno omekšava na pari, u posebnom spremniku – malom turskom krušnom hamamu. 

Mokri burger, većinom od junetine ili janjetine dodatan kick okusa duguje i začinima poput papra. Malotko kupuje samo jedan mokri burger jer je tog mališana lako dokrajčiti u samo nekoliko zalogaja. Odvede li vas put na Taksim, dajte mu priliku, a do tada možete pripremiti i domaću verziju prema uputama u videu koji se nalazi ovdje.

  Slasno iznenađenje blizu zagrebačkog aerodroma: Nikad bolja plata, sočno meso i fantastični kolači PapaMo - 12 PapaMo - 11 PapaMo - 10 +8 PapaMo - 1