Na sjecište starog i novog dijela grada, po uzoru na londonski BOXPARK i praški Manifesto, od 10. rujna ponovno je postavljen modularni kontejnerski hub na otvorenom – Zagrebački Modulee koji objedinjuje druženje, zabavu i gourmet-doživljaje.

Prvo izdanje održalo se od 11. lipnja do 31. srpnja 2021. godine na prostranoj površini između Velesajma, Hipodroma i Bundeka, točnije na istočnom parkiralištu uz Aveniju Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu. Jesensko izdanje počinje 10. rujna i trajat će do 8. listopada, na istoj lokaciji.

Zagrebački Modulee mjesto je urbanih okupljanja u ugodnom ambijentu na otvorenom s bogatom ponudom street food-zalogaja i još brojnijim događanjima: predstavama, pub kvizovima, izložbama i koncertima te pop up vikend tržnicom s proizvodima raznih OPG-ova. Ulaz je slobodan, a sva događanja događaju se na otvorenom uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Sama organizacija događanja odvija se s misijom zero waste-zero impact – s obzirom na to da nam je pandemija pokazala da prirodu moramo poštovati mnogo više nego što smo to činili dosad, sav pribor koji se planira koristiti bit će napravljen od recikliranih materijala, biorazgradiv ili pogodan za ponovnu upotrebu, a posebna će se pažnja posvetiti recikliranju otpadaka.

Planirano radno vrijeme će, u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite, biti od 16.00 do 24.00 sata tijekom tjedna, i vikendom od 11:00 do 24:00 sata.

Koncept je osmislio tim hrvatskih kreativaca koji na ovaj način žele Zagrebu vratiti titulu predvodnika industrije događanja u Hrvatskoj, ali i unijeti pozitivnu energiju u grad!

Projekt pokreće Maja Barišić iz tvrtke Modulee, koja se publici već ranije predstavila kreativnim rješenjima modularnih kontejnerskih jedinica postavljenih na raznim događanjima na otvorenom, kako u Zagrebu tako i izvan njega. Arhitektonsko rješenje potpisuje zagrebački studio OPA arhitektura, dok su vizualni identitet oblikovali kreativci iz agencije Senor. Katapult promocija zadužena je za produkciju događanja.

Zagrebački Modulee mjesto je susreta i okupljanja za ekipu iz svih kvartova. Uz veliku terasu za hvatanje rujanskog sunca, ispijanje vrhunskih koktela ili pak odlične craft pive, brojne će posjetitelje zasigurno razveseliti povratak još veće ponude zagrebačkog street fooda – sve zajedno zvuči kao sjajan uvod u zagrebačku jesen! Više informacija o programu na Facebooku i Instagramu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju