MM Kantina adresa je za uživanje u vrhunskim namirnicama i vinima već nekoliko godina, otkako su se otvorila vrata prostora na zapadnom dijelu Zagreba, u kojem se rado degustira, kuha i druži. Jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetskih poznatih prehrambenih brendova na području Hrvatske, Slovenije i Srbije, Selekcija MM rezultat je rada i truda njegova osnivača Marija Mendeka koji je svoje znanje i entuzijazam nesebično pretočio u Kantinu, jedinstveni “fine dine” restoran otvorenog tipa u kojem gosti imaju priliku probati vrhunske namirnice iz cijelog svijeta.

Otvorena kuhinja savršeno uklopljena u vinski podrum s vrijednim etiketama do sada je ugostila brojne poznavatelje hrane, chefove, kao i šmekere, a novo poglavlje MM Kantina otvara projektima zbog kojih će u Ilicu 424 navraćati oni koji žele znati više o cijenjenim namirnicama i od njih pripremati slasna jela uz savjete ponajboljih hrvatskih, ali i stranih kuhara. Osim samog restorana, Kantina svojim gostima nudi i smještaj MM House, kupnju vrhunskih namirnica iz cijeloga svijeta, a na istoj adresi uskoro ćemo moći posjetiti i "tržnicu" (Gastro cirkus) na kojoj će kupci moći odabrati delicije i saznati nešto više o njima. MM Kantina ima i prostrani parkinga koji je gostima na raspolaganju. 

Sezonu uzbudljivih kulinarskih radionica otvorio je chef Marijo Čepek, a u narednom periodu možemo očekivati još takvih evenata na kojima će zainteresirani naučiti nove vještine i primijeniti ih kod kuće. Ako je suditi prema prvoj radionici, osim gastronomskog znanja, na odlasku će ponijeti i uspomenu na fantastični hedonistički tulum.

U prvoj gurmanskoj epizodi “Neobičnog fine-dininga s duhom street fooda“ zvijezde stola bile su veličanstvene kozice gambero rosso, zatim njihov daljnji rođak, još ekskluzivniji carabiner, kao i nepravedno zapostavljeni „cut“ američkog goveda te namirnica koja se često koristi u Michelinovim restoranima – Weiss francuska čokolada. Neki od polaznika radionice prvi put su se uhvatili ukoštac s prekrasnim primjercima rakova koje su spretno pripremali uz praktične savjete chefa Čepeka, doznali zanimljive činjenice o nepravedno zapostavljenim cutovima mesa, otkrivali trikove pripreme savršeno kremaste juhe od gambera rossa i celera te naučili ponešto o terroirima na kojima nastaju vrhunska francuska vina o kojima je nešto više ispričao Marijo Mendek kojem se pridružio i kulinarski znalci: Ribafish i Kasandra iz Vilicom kroz Hrvatsku. 

Elegantan i sočan Von Winning, Riesling ler Cru 2020 s položaja Paradiesgarten popratio je ceviche od gambera rossa u agrumima s kremom od avokada i manga, Roland Lavantureux, Chablis Vauprin 2019 lijepo se sljubio sa zapečenim carabinerom pripremljenim na način Thermidor, a Mendekova Selekcija Plavac Mali 2009 i Elio Altare, Barbera d'Alba 2020 pokazale su se sjajnim izborom uz steak s BBQ torticom od krumpira i glazirano mlado povrće. Ljubitelji slatkiša došli su na svoje uz čokoladnu kremu s hrskavim petit fourom i čašicom izvrsnog ruma Dictator. 

Posebnost Kantinine kulinarske radionice je u odličnoj atmosferi, šušuru u kojem se sjeckanje namirnica izmjenjuje sa smijehom i zvonkim kucanjem čašama. Spretnost prenošenja znanja početnicima, kao i lijepa energija koju domaćini prenose na svoje goste samo su neki od razloga zbog kojih će se tražiti „repete“ ovakvih događanja.

Možda se pitate, evo njihovih odgovora: Zašto stranci sve više odabiru Hrvatsku za svoj stalni dom? Hrvatska +0 Požega, Hrvatska - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju