S četiri sastojaka i u samo dva jednostavna koraka možete napraviti savršeno pjenasti maslac s parmezanom koji će vam postati slasni dio svakodnevice.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Dodat će obilje okusa svemu na što ga namažete, a obavezno ga probajte uz tostirani kruh za doručak, pečeni krumpir u kori, u pire-krumpiru ili uz obično povrće na lešo kojemu će dati preukusan završetak.

Za pripremu ovog maslaca trebate tek malo dobre volje i pet minuta, a nakon sat vremena u hladnjaku, možete ga (s)mazati. Kao i svaki maslac, prije upotrebe malo ga ostavite na sobnoj temperaturi da se opusti. 

Sastojci za maslac s parmezanom:

  • 250 g maslaca, nasjeckanog, na sobnoj temperaturi
  • 2 zgnječena češnja češnjaka
  • 1/2 čajne žličice mljevene slatke paprike
  • 40 g parmezana, naribanog na sitno

Priprema maslaca s parmezanom:

  1. Stavite maslac, češnjak, papriku i parmezan u blender i miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Žlicom prebacite u staklenu posudu za posluživanje, idealno takvu koja se može i poklopiti.
  2. Stavite u hladnjak na jedan sat da se ohladi.
  3. Poslužite uz tostirani kruh i pospite s još parmezana.