S četiri sastojaka i u samo dva jednostavna koraka možete napraviti savršeno pjenasti maslac s parmezanom koji će vam postati slasni dio svakodnevice.
Dodat će obilje okusa svemu na što ga namažete, a obavezno ga probajte uz tostirani kruh za doručak, pečeni krumpir u kori, u pire-krumpiru ili uz obično povrće na lešo kojemu će dati preukusan završetak.
Za pripremu ovog maslaca trebate tek malo dobre volje i pet minuta, a nakon sat vremena u hladnjaku, možete ga (s)mazati. Kao i svaki maslac, prije upotrebe malo ga ostavite na sobnoj temperaturi da se opusti.
Sastojci za maslac s parmezanom:
- 250 g maslaca, nasjeckanog, na sobnoj temperaturi
- 2 zgnječena češnja češnjaka
- 1/2 čajne žličice mljevene slatke paprike
- 40 g parmezana, naribanog na sitno
Priprema maslaca s parmezanom:
- Stavite maslac, češnjak, papriku i parmezan u blender i miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Žlicom prebacite u staklenu posudu za posluživanje, idealno takvu koja se može i poklopiti.
- Stavite u hladnjak na jedan sat da se ohladi.
- Poslužite uz tostirani kruh i pospite s još parmezana.
Kraljevi talijanske kuhinje: 11 prefinih sireva koje obožava cijeli svijet +2