Kulinarski tim na čelu s chefom Vedranom Petranovićem pripremio je ručak za pamćenje "Zagreb, tak imam te rad" u restoranu Dubravkin put. Šest sljedova inspiriranih Zagrebom pokazali su da unatoč modernom eksperimentiranju možemo zadržati prepoznatljiv okus koji "škaklja" maštu uzvanika.

Ovim konceptom, chef Vedran htio je postići ravnotežu između starog i novog jer je tradicija vrlo važan aspekt svake kuhinje. Na taj način Vedran je jela na kojima smo odrasli predstavio u novom ruhu.

Za slatki kraj pobrinuo se pastry chef Robert Bašić, koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost.

Dubravkin put - 2 Dubravkin put - 2 (Foto: John Pavlish)

Osim gastronomskog, ručak je bio i vizualno umjetnički osmišljen do najsitnijih detalja. Prostor je dekorirala Dubravka Dujmović, koja je vodeći se temom za dekoraciju koristila zagrebačke motive poput licitarskih srca i šestinskih kišobrana, koje je za tu priliku ustupio Tomislav Cerovečki.

Dubravkin put - 12 Dubravkin put - 12 (Foto: John Pavlish)

Zagrebački restoran koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice već godinama slovi kao odlično mjesto za vrhunsku gastronomiju. Ovim jedinstvenim jelovnikom pod vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na zagrebačkoj gastronomskoj sceni.

Za manje od 1 eura: Deset supermoći korijena s kojim se lakše "preživljava" zima Torta od čokolade, đumbira i čaja Đumbir Škampi na tajlandski +1 Naribani đumbir daje pikantan okus ramenu
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju