Kolač od crvenog ribizla pravi je ljetni desert za koji ne treba ni previše vremena ni truda, nije presladak, ali je zato jako ukusan.

U trendu Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Nova plaža Žnjan - 4 Već je gužva Ča će mi Copacabana: Nova plaža Žnjan u Splitu izgleda svjetski, ali do kada? Tarifa ima predivne pješčane plaže Spektakl Europski Bali: Ima predivne pješčane plaže, a koktel u beach baru platit ćete samo 3 eura

Sve što trebate je napraviti jednostavnu koru, a preko nje dolazi istučeni  bjelanjak s umiješanim ribizlima. Izvana će ih sakriti, a u presjeku se ottkriva sve bogatstvo ovog jednostavnog deserta

Za pripremu kolača od crvenog ribizla treba vam tek 20 minuta, za pečenje 35 i još ćete morati pričekati oko pola sata da se kolač malo ohladi na sobnoj temperaturi. 

Kolač od crvenog ribizla - sastojci:

Za koru

  • 190 grama brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 115 g maslaca, omekšanog
  • 100 g šećera
  • 2 velika jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
  • 1 ½ čajne žličice naribane limunove korice

Nadjev

  • 100 g šećera
  • 2 čajne žličice kukuruznog škroba
  • 300 g crvenog ribizla

Kolač od crvenog ribizla - priprema:

  1. Prosijte brašno i prašak za pecivo u zdjelu srednje veličine. Umiješajte maslac, šećer, žumanjke i limunovu koricu i miksajte dok se ne formira tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji na hladnom mjestu 30 minuta. Bjelanjke ostavite sa strane za nadjev.
  2. Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva. Namastite dno i stranice kalupa s odvojivim dnom promjera 25 cm. Razvaljajte tijesto u krug promjera 25 cm i položite ga u pripremljeni kalup s odvojivim dnom.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni, oko 25 minuta.
  4. Dok se tijesto peče, pripremite nadjev. Tucite bjelanjke u staklenoj ili metalnoj zdjeli dok ne dobijete čvrsti snijeg. Postupno umiješajte šećer i kukuruzni škrob i miksajte još 5 minuta. Rukom umiješajte ribizle, a zatim rasporedite preko kore.
  5. Vratite u pećnicu i pecite dok vrh bjelanjak na vrhu ne dobije boju, oko 10 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite.