Trinidad i Tobago otočna je država u Karipskom moru uz obalu Venezuele. Ovu zemlju karakterizira prepoznatljiva karipska kuhinja koja obuhvaća jednostavne namirnice pripremljene s mnogo okusa – i ljubavi.

I najskromniji sastojci poput primjerice mahuna mogu se pripremiti na fantastičan način. Na Trinidadu se to povrće zove bodi i ne kuha se u običnoj vodi.

Naprotiv, pirja se s lukom, sljubljuje s intenzivnim začinima, ali i dovršava u temeljcu. Nastavite čitati tekst i otkrijte kako skromne mahune možete transformirati u božanstveno jelo za pamćenje.

U receptu možete upotrijebiti svježe i smrznute mahune – prilagodite vrijeme kuhanja ovisno o tome s kakvim povrćem raspolažete.

Sastojci:

  • 450 g mahuna
  • 125 ml povrtnog temeljca
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica tamarind paste
  • 1 čajna žličica curry praha
  • sok ½ limuna
  • biljno ulje za pirjanje
  • sol po želji

Priprema:

  1. Zagrijte malo ulja u dubljoj tavi ili loncu.
  2. Prepirjajte sitno nasjeckani luk i čili papričicu. Posolite po želji. Pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte još oko pola minute.
  4. Začinite sve s tamarind pastom i curry prahom. Promiješajte i pirjajte još pola minute.
  5. Podlijte sve zajedno s povrtnim temeljcem, pa ubacite mahune.
  6. Kuhajte mahune u temeljcu oko osam do deset minuta dok povrće ne popije većinu tekućine, a mahune ne omekšaju.
  7. Pokapajte mahune s limunovim sokom i poslužite kao prilog glavnom jelu. Dobar tek!

5 recepata za fina jela s mahunama koja će obožavati i oni koji nisu veliki ljubitelji povrća Mahune su ljetno povrće U mahune možete dodati i malo špeka +0 Mahune

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju