Kuhari razbijaju jaja kao od šale, baš kao i bake koje mogu napraviti tortu od tucet jaja zavezanih očiju, ali uspijete li se sjetiti svojih početaka, uvidjet ćete da nije uvijek bilo lako.

Bez obzira na godine iskustva, i dalje se zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo. Uzrok krhotina u tanjuru nije u nedostatku koncentracije, nego čista fizika.

Znanstvenici su „presudili“ u korist ravnih radnih ploha jer razbijanje jaja na rubovima lonaca, štednjaka ili tava zapravo gura ljusku u bjelanjak.

Kako razbijate jaja?

  • Nožem
  • O rub lonca, posude ili tave
  • Na ravnoj plohi
  • Nikako od navedenog
  • Ne razbijam jaja

glasova:

Želite li smanjiti rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda. 

Bolonjez Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršeni umak bolonjez

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju