Galerija Jaja 2 Turska jaja 2 Jaja 2 Salata od jaja 2

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Kuhari razbijaju jaja kao od šale, baš kao i bake koje mogu napraviti tortu od tucet jaja zavezanih očiju, ali uspijete li se sjetiti svojih početaka, uvidjet ćete da nije uvijek bilo lako.

Bez obzira na godine iskustva, i dalje se zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo. Uzrok krhotina u tanjuru nije u nedostatku koncentracije, nego čista fizika.

Znanstvenici su „presudili“ u korist ravnih radnih ploha jer razbijanje jaja na rubovima lonaca, štednjaka ili tava zapravo gura ljusku u bjelanjak.

Kako razbijate jaja?

  • Nožem
  • O rub lonca, posude ili tave
  • Na ravnoj plohi
  • Nikako od navedenog
  • Ne razbijam jaja

glasova:

Želite li smanjiti rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda. 

Bolonjez Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršeni umak bolonjez