Talijanska kuhinja jedna je od najpoznatijih na svijetu, a osnova su joj jela temeljena na stotinama različitih tjestenina – od špageta i makarona do lazanja i raviola. Temeljne namirnice svake domaće tjestenine, pak, su brašno, jaja i voda.

Ako ograničavate unos ugljikohidrata u prehrani, klasična tjestenina nije dobar izbor za vas. Baš za takve ljude napravljene su proteinske tjestenine od crvene leće, graška i slanutka, ali i zabavne alternative iz kućne radinosti.

Poput ovih rezanaca koji se rade od samo dva sastojka – sira mozzarella i jaja, a koje je osmislio tim iz Tastyja. Ovi rezanci izgledaju poput tjestenine i poslužuju se kao tjestenina, ali po pitanju okusa nemaju previše veze s originalom.

Francusku salatu možete napraviti i s veganskom majonezom Hrana i piće Kraljica blagdanskog stola: Trik za kremastu francusku salatu bez grama jaja

Sastojci za rezance od dva sastojka:

  • 100 g naribanog sira mozzarella
  • 1 žumanjak

Priprema rezanaca od dva sastojka:

  1. Mozzarellu stavite u zdjelicu i rastopite u mikrovalnoj pećnici oko jedne do dvije minute.
  2. Pustite da se sir ohladi oko pola minute, a potom dodajte žumanjak i dobro promiješajte.
  3. Dobivenu smjesu razvucite između dva papira za pečenje, te narežite na tanke trakice.
  4. Stavite tako pripremljenu „tjesteninu“ u hladnjak na četiri sata ili preko noći.
  5. Ohlađenu „tjesteninu“ stavite kuhati u vruću vodu na jednu minutu. Ocijedite je od vode i pomiješajte s umakom po želji. Dobar tek!

U YouTube videu Tastyja pogledajte kako se radi tjestenina bez grama brašna.

7 jela s umakom bolognese: Jedan lonac s kojim ćete guštati cijeli tjedan Punjene paprike Punjeni patlidžani Lazanje +1 Zapečeni grah

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju