Pileća prsa imaju malo masnoće, pa ih je vrlo lako presušiti tijekom termičke obrade. Ako želite izbjeći taj nesretni scenarij, poslužite se jednostavnim trikom.

Premažite piletinu kremastim slojem sastavljenim od kiselog vrhnja, majoneze i začina koje će zadržati vlagu u mesu tijekom termičke obrade i podariti vam ukusno jelo.

Najbolje od svega? Ovo je vrlo jednostavan recept za pečenu piletinu u pećnici oko koje ne morate puno paziti, a koja će odjednom nahraniti veći broj ljudi ili vam dati ostatke u kojima možete uživati nekoliko dana.

Sastojci za pečena pileća prsa:

  • 6 pilećih prsa bez kosti i kože
  • 240 g kiselog vrhnja
  • 70 g majoneze
  • 60 g naribanog parmezana
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica slatke paprike u prahu
  • ½ čajne žličice luka u prahu
  • ½ čajne žličice kajenskog papra
  • sol po želji
  • biljno ulje za pečenje
  • začinsko bilje po želji za posluživanje

Priprema pečenih prsa:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. Utrljajte sol s obje strane pilećih prsa.
  3. U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, naribani parmezan i sve začine u prahu: sol, kajenski papar, češnjak, luk i slatku papriku.
  4. Namastite lim za pečenje pa na njega posložite pileća prsa u jednom ravnomjernom sloju.
  5. Preko piletine premažite pripremljenu smjesu na bazi kiselog vrhnja i majoneze.
  6. Pecite piletinu u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno dok temperatura u najdebljem dijelu mesa ne dosegne 73 Celzijeva stupnja.
  7. Poslužite toplo sa začinskim biljem i prilogom po želji. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju