Mahune su sjajan prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Možete ih kuhati na različite načine i sljubljivati s raznovrsnim namirnicama.
Mahune su ukusne kada ih napravite na varivo, apšmalcate s krušnim mrvicama ili ispirjajte s nešto rajčica.
Mahune možete začiniti i ispeći u pećnici, a potom poslužiti kao prilog drugim jelima. Za ovaj recept ne treba vam mnogo sastojaka, ni vremena – sve će biti gotovo za oko pola sata.
Sastojci:
- 500 g svježih očišćenih mahuna
- 45 g naribanog parmezana
- 1-2 žlice biljnog ulja
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- sol i papar po želji
Priprema:
- Očišćene mahune stavite u zdjelu. Pomiješajte ih sa uljem, parmezanom i češnjakom u prahu.
- Začinite mahune sa solju i paprom po želji.
- Prebacite ovako pripremljene mahune na papir za pečenje kojim ste prekrili lim za pečenje. Raspredite ih po limu za pečenje u jednom ravnomjernom sloju.
- Pecite mahune u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Okrenute ih na drugu stranu i nastavite peći još 5 do 10 minuta dok ne postanu ekstra hrskave.
- Poslužite mahune tople kao predjelo ili prilog glavnom jelu. Dobar tek!
5 recepata za fina jela s mahunama koja će obožavati i oni koji nisu veliki ljubitelji povrća +0