Mahune su sjajan prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Možete ih kuhati na različite načine i sljubljivati s raznovrsnim namirnicama.

Mahune su ukusne kada ih napravite na varivo, apšmalcate s krušnim mrvicama ili ispirjajte s nešto rajčica.

Mahune možete začiniti i ispeći u pećnici, a potom poslužiti kao prilog drugim jelima. Za ovaj recept ne treba vam mnogo sastojaka, ni vremena – sve će biti gotovo za oko pola sata.

Sastojci:

  • 500 g svježih očišćenih mahuna
  • 45 g naribanog parmezana
  • 1-2 žlice biljnog ulja
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Očišćene mahune stavite u zdjelu. Pomiješajte ih sa uljem, parmezanom i češnjakom u prahu.
  2. Začinite mahune sa solju i paprom po želji.
  3. Prebacite ovako pripremljene mahune na papir za pečenje kojim ste prekrili lim za pečenje. Raspredite ih po limu za pečenje u jednom ravnomjernom sloju.
  4. Pecite mahune u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Okrenute ih na drugu stranu i nastavite peći još 5 do 10 minuta dok ne postanu ekstra hrskave.
  5. Poslužite mahune tople kao predjelo ili prilog glavnom jelu. Dobar tek!

5 recepata za fina jela s mahunama koja će obožavati i oni koji nisu veliki ljubitelji povrća Mahune su ljetno povrće U mahune možete dodati i malo špeka +0 Mahune

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju