Brownieji su američka verzija kakao-kocki koja se obično priprema od jaja, brašna, maslaca, šećera i kakaa, odnosno čokolade, a koju karakteriziraju mekana i sočna tekstura te lagano zapečeni vrh.
Ukusne kakao-kocke mogu se pripremiti i bez dodanog brašna, jaja ili šećera – možete ih napraviti od svega tri sastojka: banana, maslaca od kikirikija i kakaa.
Ovaj je recept za takozvane lažne brownieje idealan za sve one koji nisu samopouzdani kada je pečenje kolača u pitanju. Za njihovu pripremu ne trebaju vam posebna znanja, pa čak ni mikser.
Smjesa se priprema u pet minuta, a ispeći ih možete u 20-ak minuta.
Sastojci za kakao-kocke bez brašna:
- 3 zrele banane
- 125 g glatkog maslaca od kikirikija
- 100 g kakaa u prahu
Priprema kakao-kocki bez brašna:
- Ogulite banane, zdrobite ih vilicom i pretvorite u pastu.
- Pomiješajte zdrobljene banane s glatkim maslacem od kikirikija i kakaom u jednoličnu smjesu.
- Prebacite smjesu u kockasti kalup za brownieje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Stavite peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 17 do 20 minuta.
- Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!
Može li bolje? 10 omiljenih recepata za deserte s Nutellom za najslađe blagdane +2