Brownieji su američka verzija kakao-kocki koja se obično priprema od jaja, brašna, maslaca, šećera i kakaa, odnosno čokolade, a koju karakteriziraju mekana i sočna tekstura te lagano zapečeni vrh.

Ukusne kakao-kocke mogu se pripremiti i bez dodanog brašna, jaja ili šećera – možete ih napraviti od svega tri sastojka: banana, maslaca od kikirikija i kakaa.

Ovaj je recept za takozvane lažne brownieje idealan za sve one koji nisu samopouzdani kada je pečenje kolača u pitanju. Za njihovu pripremu ne trebaju vam posebna znanja, pa čak ni mikser.

Smjesa se priprema u pet minuta, a ispeći ih možete u 20-ak minuta.

Sastojci za kakao-kocke bez brašna:

  • 3 zrele banane
  • 125 g glatkog maslaca od kikirikija
  • 100 g kakaa u prahu

Priprema kakao-kocki bez brašna:

  1. Ogulite banane, zdrobite ih vilicom i pretvorite u pastu.
  2. Pomiješajte zdrobljene banane s glatkim maslacem od kikirikija i kakaom u jednoličnu smjesu.
  3. Prebacite smjesu u kockasti kalup za brownieje koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Stavite peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 17 do 20 minuta.
  5. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Može li bolje? 10 omiljenih recepata za deserte s Nutellom za najslađe blagdane Husarski keksi Nutella kolač Germknedle +2 Husarski keksi

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju