Tjedan i #MeatlesssMonday započinjemo gustom juhom od bundeve u kojoj će guštati sve generacije, a koja je savršena uvertira u obroke nadahnute jesenskim namirnicama.

Nastavljamo s odličnim varivom s mesnim okruglicama i gulašom od junetine.

Na jelovniku se nalazi i korma – svojevrsna verzija indijskog curryja od piletine koja se poslužuju uz kuhanu rižu te brazilski fiš.

Ljubitelji slatkog svakako moraju isprobati kuhanu zobenu kašu koja okusom podsjeća na pitu od jabuka.

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepta za svaki dan ovoga tjedna koji će vas dobro zasititi i ugrijati.

Ponedjeljak, 16. 10. – Juha od bundeve

Bundeve se mogu pripremati na bezbroj načina, a jedan je od najjednostavnijih i najbržih gusta i aromatična juha od bundeve za koju vam donosimo ovaj recept.

Korma Korma (Foto: Shutterstock)

Utorak, 17. 10. - Varivo s mesnim okruglicama

Sjajno će vas zasititi i ugrijati ovoga tjedna i toplo varivo s mesnim okruglicama. U varivo se dodaje i crvena leća koja će znatno povećati količinu bjelančevina u jelu. Evo što točno morate napraviti.

Srijeda, 18. 10. – Korma

Korma je, kao i curry, tipično indijsko jelo, a radi se o piletini u finom umaku kojoj ne nedostaje raznovrsnih začina. To se jelo obično poslužuje uz kuhanu rižu ili naan pogaču. Imamo recept.

Četvrtak, 19. 10. – Gulaš od junetine i piva

Carbonnade flamande flamanski je gulaš od junetine u kojem je jedan od nezaobilaznih začina – pivo, ali ne bilo kakvo. Dobar je izbor trapistički ale ili jako, ugodno gorko i kiselkasto belgijsko pivo. Velikodušna količina luka koji se sporo kuha također je jedna od karakteristika tog specijaliteta koji možete pripremiti po ovom receptu.

Petak, 20. 10. – Brazilski fiš

Brazilski "fiš" nema veze s klasikom na koju smo se naviknuli u Hrvatskoj. Moqueca baiana kombinira neodoljive i odvažne ukuse poput limete i kokosa.

Ribu odaberite prema želji – najbolje bi bilo da to bude ona koja ostaje čvrsta tijekom kuhanja poput oslića, grdobine, bakalara, pastrve ili lososa. Evo što trebate napraviti.

Subota, 21. 10. – Zobena kaša s jabukama

Zobena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. Ujesen će posebno dobro odgovarati zobena kaša koja ima okus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog deserta. Slijedite li ovaj recept, vruću zdjelicu zobene kaše napravit ćete za svega 15-ak minuta.

Zobena kaša s jabukama i cimetom Zobena kaša s jabukama i cimetom (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 22. 10. – Složenac s mlincima, piletinom i gljivama

Mlinci u umaku od piletine i gljiva zapečeni sa sirom i posluženi uz omiljenu salatu odličan su ručak ili večera. Imamo recept!

"Pravi" bolonjez i još 6 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna Turske pogače punjene sirom i špinatom Kremasta riža i pečena piletina divan su par Banana-kruh s čokoladom +0 Bolonjez je jedan od najpopularnijih umaka na svijetu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju