Ime i prezime: Matija Bogdan
U kuhinji ne možeš bez: Svojeg tima i ljudi s kojima dijelim viziju i strast u kuhinji.
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Luk
Što te može isprovocirati u poslu: Kad kuhari nisu koncentrirani na to što rade i kad to ne rade s pažnjom.
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Žlice
Tajna dobrog rižota je: Konstantno miješanje.
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Skoro sve toleriram. Znam koliko se pogrešaka može dogoditi, pa to gledam s te strane.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Na oko
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Da
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ima ih dosta
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: X
Da ne kuhaš, što bi radio: Bio bih mesar.
Precijenjena namirnica: Foie Gras
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam... : Jučer otišel s frendom na pivu.
Nepravedno podcijenjen sastojak: Šampinjoni
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ne bih popil 10 piva večer prije prvog dana kad sam počinjal u Ledburyju 2015. godine :D.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: COI – Daniel Patterson
U tri riječi; što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Obrazovanja i otvorenosti
Pivo ili vino? Gemišt
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Uvijek sam mislil da je uspjelo, ali realnost je u početku često bila drugačija.
Riba ili meso: Riba i meso.
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Onaj koji ne poštuje kuhara i kuharski zanat. Ja kao kuhar jako poštujem sve goste i trudim se oko njih stvarno jako, bez obzira tko su. Otkad kuham u Hrvatskoj primijetio sam da puno gostiju ne poštuje kuhare i ponaša se kao da su njihovi vlasnici.
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Jos uvijek nisam.
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Jonnie Boer
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Rižoto
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj)? Na Dolac na burek.
Koje ti je jelo guilty pleasure? Pohanci
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Ne pada mi na pamet, ali imam dosta njih koje bih opet ponovil.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Opuštenost
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… : mali pesek ili jazavac.