Ime i prezime: Matija Bogdan 

U kuhinji ne možeš bez: Svojeg tima i ljudi s kojima dijelim viziju i strast u kuhinji.

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Luk

Što te može isprovocirati u poslu: Kad kuhari nisu koncentrirani na to što rade i kad to ne rade s pažnjom.

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Žlice

Tajna dobrog rižota je: Konstantno miješanje.

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Skoro sve toleriram. Znam koliko se pogrešaka može dogoditi, pa to gledam s te strane.

Kako najviše voliš pripremati jaja: Na oko

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Da

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ima ih dosta

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom:  X

Da ne kuhaš, što bi radio: Bio bih mesar.

Precijenjena namirnica: Foie Gras

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam... : Jučer otišel s frendom na pivu.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Šampinjoni

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ne bih popil 10 piva večer prije prvog dana kad sam počinjal u Ledburyju 2015. godine :D.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: COI – Daniel Patterson

U tri riječi; što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Obrazovanja i otvorenosti

Pivo ili vino? Gemišt

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Uvijek sam mislil da je uspjelo, ali realnost je u početku često bila drugačija.

Riba ili meso:
Riba i meso.

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Onaj koji ne poštuje kuhara i kuharski zanat. Ja kao kuhar jako poštujem sve goste i trudim se oko njih stvarno jako, bez obzira tko su. Otkad kuham u Hrvatskoj primijetio sam da puno gostiju ne poštuje kuhare i ponaša se kao da su njihovi vlasnici. 

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Jos uvijek nisam.

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Jonnie Boer

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Rižoto

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj)? Na Dolac na burek.

Koje ti je jelo guilty pleasure? Pohanci

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Ne pada mi na pamet, ali imam dosta njih koje bih opet ponovil.

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Opuštenost

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… : mali pesek ili jazavac.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju