Ime i prezime: Ivan Zidar

U kuhinji ne možeš bez: Oštrog noža

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Mango

Što te može isprovocirati u poslu: Kada mi kažu da se nešto ne može.

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Muzike

Tajna dobrog burgera je: Mekano slatko pecivo i sočno meso

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš:
Loše i uvozne namirnice

Kako najviše voliš pripremati jaja: Francuski omlet

Michelinova zvjezdica, da ili ne:
Da

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Mason burger

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Wanna be fine dining bez priče

Da ne kuhaš, što bi radio: Bavio bih se dizajnom.

Precijenjena namirnica: Kavijar 

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… : još uvijek bio u Japanu.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Sol

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ne bih ispravljao. Greške su dobrodošle.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Manresa (chef David Kinch)

U tri riječi; što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Mladi talentirani kreativci

Pivo ili vino: Vino

Riba ili meso: Riba

Kakav gost te može izbaciti iz takta: 
Neodlučan

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Bikova jaja s jabukom

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: U šumi s Francisom Mallmannom.

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Eric Ripert

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Maneštra od koromača

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Kut, Ficlek i Amfora u Zagrebu. Ancora u Premanturi. Kod punice (predobro kuha). Kao i na ribu u Mušogi kod mojih :) 

Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Sendvič s mortadelom i majonezom

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Soba noodles

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Probuditi uspomene

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući…: supruga Vlatka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju