Ime i prezime: Ana Grgić
U kuhinji ne možeš bez: Dobre ekipe i oštrog noža
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Rajčica
Što te može isprovocirati u poslu: Neorganiziranost
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Dobre volje
Tajna dobrog rižota je: Kvalitetna riža, dobar parmezan
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Kad pod rižoto prodaju rižu dugog zrna kuhanu u vodi i smrznute kozice pod škampe.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Poširana – Eggs Benedict
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Da
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Nema takvog recepta, volim dijeliti. Kad se nekome nešto svidi i traži me recept, odmah ga dobije. :)
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Uvijek će biti trendova i to je dobro, da gastronomija bude uzbudljiva i zanimljiva, no za mene je važno da je koncept privlačan i jestiv.
Da ne kuhaš, što bi radila: Imala bih svoj mali vrt i pokrenula bih vlastitu proizvodnju domaćih proizvoda.
Precijenjena namirnica: Tartuf
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… više putovala
Nepravedno podcijenjen sastojak: Srdelice
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Spremnost na više eksperimentiranja u počecima kuhanja.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Quai, Peter Gilmore
U tri riječi - što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Više kreativnosti, ljubavi i profesionalnosti prema onome što se radi.
Pivo ili vino: Vino
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Miso juha :)
Riba ili meso: Meso i riba
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Niti jedan
Prvo jelo na koje si bila ponosna: Pita s krumpirom (mamin recept)
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Na ulicama Bangkoka, na jedan dan, samo da doživim taj način kuhanja. ;)
Kojeg bi poznatog kuhara pozvala na ručak: Anand Gaggan
Jelo koje nikad nisi zavoljela, a trudila si se: Žabe i puževi
Gdje bi uvijek otišla na ručak u Hrvatskoj: Ima dosta malih restorana u kojima uživam.
Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Burger, ah...
Jelo koje još uvijek nisi, a voljela bi probati: Trenutačno ga nema.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osjećaj zadovoljstva i uživanja
Nadopuni rečenicu: Osmijeh na lice mi može navući… igranje s mojim nećakinjama i kupovina krpica za moju bebicu koja stiže u prosincu.