Popularni beogradski kadić Hyde Park teško je uopće obuhvatiti pogledom, a kamoli opisati riječima. No, i nekoliko fotografija bit će dovoljno da uočite trud i ljubav posvećene svakom detalju.

Cvjetni uzorci, shabby chic namještaj, raskošni zastori, uramljeni portreti mačaka i pasa u aristokratskom izdanju, umjetničke slike, antikna zrcala, šarene tapete, cvijeće koje visi sa stropova, stari svijećnjaci

Jedna kava bila bi dovoljna za mjesec dana Instagram materijala, a ne bi odolio ni najtvrđi orah.

Retro stil i dizajn vratit će vas u neka druga vremena, a lokacija je jednako pogodna za romantičan spoj ili opušteno druženje s prijateljima. Svaki dio restorana uređen je u drugoj temi i bojama, tako da možete odabrati savršen dio za sebe i iznova ga otkrivati svakim povratkom.

Tu je i terasa u staklu, ispunjena dnevnom i sunčevom svijetlošću. Okružena je zelenilom drveća i raslinja u dvorištu tako da vam ništa izvana neće poremetiti dojam najromantičnijih vrtova Engleske i Francuske. Za lijepog vremena možete uživati u kavici ili čaši najboljeg vina u dvorištu.

U gastro ponudi nalaze se tradicionalna srbijanska/balkanska jela poput gibanice, palente, šopske salate, gulaša ili mesa s kajmakom, a tu su naravno i plate, tjestenina, biftek, losos i doručak-verzija.

Restoranski menu nudi vrhunska domaća i strana vina, a osladiti se možete voćnom tortom, sladoledom, palačinkama, knedlama ili nečim drugačijim: Creme brulleom sa suhom šljivom i domaćom rakijom. Što bi rekli - prijatno!

Hyde Park se nalazi u četvrti Dedinje koju mnogi smatraju najljepšim dijelom Beograda. Poznat je kao elitno naselje u kojem se nalaze ambasade i turističke atrakcije Kuća cveća i Muzej Jugoslavije.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju