Fuliranje na moru svoje prvo izdanje predstavlja s moćnim glazbenim, ali i gastro line-upom. Održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a osim 12 sjajnih bendova i glazbenika  popis gastro headlinera jednako je moćan.

Tako će publika Fuliranja na moru guštati u delicijama vrsnih dalmatinskih konoba i chefova. Konobu Boba predstavit će njezin chef Vjeko Bašić, kojeg je prošle godine svjetski poznati vodič Gault&Millau proglasio chefom godine. Na listi jela koje treba probati njegovi su arancini od sušene ribe i šalša od pomidora.

Ante Božikov, chef poznate kornatske konobe Opat, kuhao je za brojna slavna i zahtjevna svjetska nepca pa ne treba sumnjati da će i Fuliranti u Tisnom guštati u njegovoj focacci s maslinama, sabljarkom, mariniranim koromačem i dressingom od gorušice i agruma.

Ljubitelji ribljeg menija ne bi smjeli preskočiti ni deliciju restorana Prova, koji će samo za publiku Fuliranja na moru servirati „Šampjera na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata“.

Za one koji ribu radije vide u moru nego na stolu konoba Tereža servirat će kornatsku janjetinu s bižima, tradicionalno jelo toga kraja, a najpoznatiji čuvar gastrotradicije skradinskoga kraja Ante Pižić pripremat će posebnu gastronomsku atrakciju – autentični skradinski rižot, koji je u planetarno popularnoj seriji No Reservations globalno promovirao i Anthony Bourdain.

Fuliranje na moru Fuliranje na moru (Foto: PR)

Fuliranje, pa ni ono „na moru“ ne može proći bez sjajne ponude burgera, a za nju će se u Tisnom pobrinuti chef Marko Palfi iz Gardena. Brojna gladna usta i oči uživat će i u njegovim gastronomskim kombinacijama s piletinom i svinjetinom, a posebnu pažnju posvetit će i vege gurmanima za koje će kreirati vege delicije, kojima će dodati paletu svih boja i okusa zdravih smoothieja.

Fuliranje na moru, osim četverodnevnih, festivalskih, nudi i jednodnevne ulaznice. Pretprodajne cijene od 430 kn za festivalsku, tj. 130 kn za jednodnevnu ulaznicu vrijede do 1. 8., a potom rastu na 480 kn, tj. 160 kn. Ulaznice potražite na www.ticketshop.hr

Dubrovnik Zanimljivosti Zbunjeni turisti: Pet zabluda o Hrvatskoj koje su na rubu pameti

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju